Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Raikkonen: Δεν λέει να πάρει σύνταξη!

Ελλάδα 13:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Raikkonen: Δεν λέει να πάρει σύνταξη!

ΑΓΩΝΕΣ

Raikkonen: Δεν λέει να πάρει σύνταξη!

ΑΓΩΝΕΣ

Υπάρχει ζωή μετά την Formula 1; Ο Kimi Raikkonen απαντάει για άλλη μια φορά πως ναι! Όπως έγινε γνωστό, ο Kimster θα κάνει την επανεμφάνισή του σε αγώνες τον Αύγουστο. Αυτή τη φορά. θα οδηγήσει στα NASCAR για λογαριασμό της Trackhouse Racing.

Advertisement
Advertisement

Ο Kimi Raikkonen είναι μία εκ των συμπαθέστερων μορφών που έχουν περάσει από την Formula 1. Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Ferrari το 2007 και πολλές φορές νικητής με McLaren και Lotus. Η εξέλιξη της καριέρας του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αντισυμβατική, όμως σε κάθε επιλογή του υπήρχε πάντα ένα συγκεκριμένο συστατικό. Η αγάπη του για τα Motorsports.

Όπως θυμούνται πολλοί, ακόμη και όταν ο Kimi απείχε από την F1 κατά τις σεζόν 2010 και 2011,  δεν είχε μείνει άπραγος. Αντιθέτως, είχε βρει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο WRC με την Citroen. Με την οριστική του αποχώρηση από το grid το 2021, πολλοί θεώρησαν ότι είχε έρθει η ώρα της.. συνταξιοδότησης για τον Kimi. Εκείνος, όμως, έχει άλλη άποψη.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά το θέατρο της επιστροφής του Kimi δεν θα είναι στα χώματα της πατρίδας του, αλλά στην άσφαλτο στο Watkins Glen. Θα οδηγήσει μία Chevrolet Camaro ZL1 για λογαριασμό της Trackhouse Racing, ομάδας που συμμετέχει στο πρωτάθλημα NASCAR Xfinity Series.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 21 Αυγούστου. Ο Raikkonen θα πάει, φυσικά, αρκετές μέρες νωρίτερα ώστε να κάνει δοκιμές με το αυτοκίνητο και να μπει στον προσομοιωτή της ομάδας. “Θα είναι για έναν αγώνα και θα μου άρεσε να το ζήσω με την οικογένειά μου” δήλωσε ο Kimster. “Είχαμε πολλές συζητήσεις με την ομάδα. Για το πώς θα το οργανώναμε. Αλλά τελικά όλα πήραν τον δρόμο του” συμπλήρωσε.

Advertisement

Ο Kimi έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν στην μικρή κατηγορία των NASCAR. Συγκεκριμένα το 2011, στην τότε γνωστή ως Nationwide Series, ο Raikkonen είχε οδηγήσει για λογαριασμό της NEMCO Motorsports στον αγώνα της Charlotte.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άγριο ξύλο σε αγώνα NASCAR (+video)
Formula E: Ο πρωταθλητής είναι εδώ!
WRC 2022 Ράλι Πορτογαλίας: Μεγάλη νίκη Rovanpera!

Advertisement