Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ο Kimi Raikkonen επικεφαλής της Kawasaki Racing Team

Ελλάδα 11:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Kimi Raikkonen επικεφαλής της Kawasaki Racing Team

NEWSMOTO

Ο Kimi Raikkonen επικεφαλής της Kawasaki Racing Team

NEWSMOTO

Το 2021 ήταν η τελευταία χρονιά που ο Φινλανδός Kimi Raikkonen οδήγησε στην Formula 1 για λογαριασμό της Alfa Romeo.

Advertisement
Advertisement

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 δείχνει στην πράξη όμως και την αγάπη του για τους δύο τροχούς καθώς εδώ και μια δεκαετία περίπου εμπλέκεται στο motocross με ιδιωτική ομάδα την οποία έχει συστήσει με τον συμπατριώτη του και παλιό αγωνιζόμενο, Antti Pyrhonen.

Για το 2022 ο 42χρονος Φιλανδός ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει διευθυντής της εργοστασιακής ομάδας της Kawasaki στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MXGP!

Advertisement
Advertisement

Μια δύσκολη απόφαση για την Kawasaki να δώσει ενεργή θέση διευθυντή στην εργοστασιακή ομάδα του παγκόσμιου πρωταθλήματος Motocross σε έναν άνθρωπο που έρχεται από την Formula 1, ακόμα και αν στο πλευρό του βρίσκεται ένας πρώην αγωνιζόμενος Motocross, όπως ο Antti Pyrhonen.

Ο Kimi Raikkonen δήλωσε:  «Δεν είναι μυστικό πως εδώ και χρόνια το motocross αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πάθη μου. Αυτή η ομάδα όμως δεν μπορείς να πεις πως είναι χόμπι για μένα. Είναι ένα πολύ σοβαρό project που απαιτεί αφοσίωση και φιλοδοξούμε να είμαστε όσο καλύτεροι γίνεται. Τώρα που αποσύρθηκα από τους αγώνες θα είμαι σε θέση να περνώ περισσότερο χρόνο σε αυτό το project. Δεν θα ασχολούμαι με τα καθημερινά θέματα, αλλά περισσότερο με τη χάραξη της στρατηγικής χρησιμοποιώντας την εμπειρία μου πάνω σε θέματα λειτουργίας μιας επαγγελματικής ομάδας όπως και στο τι δημιουργεί επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλοι μας είμαστε ενθουσιασμένοι που η Kawasaki επέλεξε εμάς ως εργοστασιακή ομάδα. Οι πιθανότητες επιτυχίες είναι πάντα μεγαλύτερες όταν έχει απευθείας εργοστασιακή υποστήριξη οπότε αυτή η εξέλιξη αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για μας».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποσύρεται από τη Formula 1 o Kimi Raikkonen (videos)
Kawasaki Ninja H2R 2022
Aποκάλυψη για το Kawasaki Z650RS (2022)