Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Porsche GT3 Cup 991 είχε έξοδο σε θέσεις των θεατών (+video)

Ελλάδα 16:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Porsche GT3 Cup 991 είχε έξοδο σε θέσεις των θεατών (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Porsche GT3 Cup 991 είχε έξοδο σε θέσεις των θεατών (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα στο τρομακτικό ατύχημα που συνέβη σήμερα στο Portimao της Πορτογαλίας όπου διεξάγεται ο δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος WEC.

Advertisement
Advertisement

Σήμερα έλαβαν χώρα οι ελεύθερες δοκιμές του αγώνα των 6 ωρών του Portimao. Στα πλαίσια του αγώνα WEC διεξάγεται και το Porsche Sprint Cup Iberia.

Κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της συγκεκριμένης διοργάνωσης γίναμε μάρτυρες και ενός ατυχήματος στο οποίο μόνο από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Η Porsche GT3 Cup 991 του Alexandre Areia αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα καθώς εισερχόταν στην πρώτη στροφή της πίστας. Το αυτοκίνητο βγήκε από την πίστα και με το πίσω μέρος κατευθύνθηκε προς τις μπαριέρες.

Advertisement
Advertisement

Η ταχύτητα της Porsche ήταν τόσο μεγάλη ώστε αυτή σηκώθηκε από το έδαφος ενώ βρισκόταν στην αμμοπαγίδα και πέρασε πάνω από τον φράχτη που βρίσκεται μπροστά από τις κερκίδες. Προσγειώθηκε, μάλιστα, επάνω στις θέσεις των θεατών όπου -ευτυχώς- δεν βρίσκονταν άνθρωποι εκείνη τη στιγμή. Ο οδηγός βγήκε επίσης σώος από το αυτοκίνητο, προς ανακούφιση όλων.

Το ατύχημα αυτό έρχεται μία ακριβώς ημέρα μετά από τον τραγικό χαμό του Craig Breen σε δοκιμές για το Ράλλυ Κροατίας. Η FIA με ανακοίνωσή της δεσμεύτηκε ότι θα ερευνήσει τα αίτια του περιστατικού ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον κάτι παρόμοιο.

Advertisement

Υπενθυμίζουμε ότι το Portimao κατέχει άδεια πρώτης τάξεως της FIA και κατά συνέπεια μπορεί να φιλοξενεί αγώνες των κορυφαίων διοργανώσεων. Σε αυτό άλλωστε έλαβε χώρα το GP Πορτογαλίας της F1 κατά τις σεζόν του 2020 και του 2021.

Οι ελεύθερες δοκιμές για το WEC διεξήχθησαν κανονικά μετά το περιστατικό. Ωστόσο, η συγκεκριμένη κερκίδα παρέμεινε κλειστή για το κοινό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παράτησε το αυτοκίνητο μέσα στην πίστα! (+video)
WRC: Νεκρός σε ατύχημα δοκιμών ο Craig Breen!
Θλίψη στον κόσμο των Ράλλυ για τον Breen