Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

PICK: Νίκη για Πετρίση με τα χρώματα του NewsAuto!

Ελλάδα 10:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PICK: Νίκη για Πετρίση με τα χρώματα του NewsAuto!

ΑΓΩΝΕΣ

PICK: Νίκη για Πετρίση με τα χρώματα του NewsAuto!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Στυλιανός Πετρίσης ήταν ο μεγάλος νικητής της μάχης του δωδέκατου PICK που έλαβε χώρα στους δρόμους της Πάτρας.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το ξεχωριστό event που έχει εξελιχθεί σε θεσμό για την Αχαϊκή πρωτεύουσα αλλά και το ελληνικό motorsport γενικότερα, φέτος ήταν λίγο διαφορετικό ελέω Covid-19. Δίχως θεατές και πέραν του φιλανθρωπικού αγώνα επίδειξης με τη συμμετοχή των δικών μας Κώστα Μποϊδάνη και Γιάννη Χαρπίδη, είχαμε δράση μόνο στην κατηγορία SENIOR.

Ωστόσο, οι 14 οδηγοί που συμμετείχαν σε αυτή, προσέφεραν άφθονο θέαμα για όσους παρακολουθούσαν τον αγώνα μέσω της τηλεοπτικής/διαδυκτιακής μετάδοσης. Είδαμε έναν εντυπωσιακό τελικό, με αλλαγές θέσεων στο ξεκίνημά του αλλά τελικό νικητή τον Πετρίση – έναν οδηγό που φέτος έχει, όπως και ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου, τη στήριξη του Newsauto.

PICK-2020-Petrisis-a1000x600

Advertisement
Advertisement

Ο Στυλιανός κατέκτησε την pole position, πήρε τη νίκη στο πρώτο σκέλος και επικράτησε και στον τελικό, κατακτώντας για πρώτη φορά ως οδηγός της SpeedForce τη νίκη. Οι Γιάννης Καρδαμάκης και Γιώργος Βασιλάγκος συμπλήρωσαν το βάθρο.

Λίγο μετά την κατάκτηση της καρό σημαίας, ο 15χρονος οδηγός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι πρώτοι πέντε γύροι ήταν πολύ δύσκολοι. Έκανα ένα λάθος, κάπου βρήκα και στράβωσε λίγο ο άξονας του καρτ μου αλλά βρήκα ρυθμό. Παρότι οι αντίπαλοί μου ήταν πολύ γρήγοροι, κατάφερα να βρεθώ στην πρώτη θέση. Νομίζω είχαμε ένα πολύ ωραίο αγώνα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, τη SpeedForce Racing, το μηχανικό μου και τους γονείς μου».

PICK-2020-Petrisis-f1000x600

Advertisement

Πρέπει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η τέταρτη εμφάνιση του Πετρίση στο PICK (οι προηγούμενες το 2015, το 2016 και το 2017) κι έχει κατακτήσει τη νίκη στην κατηγορία που αγωνίστηκε στις τρεις τελευταίες!

Δείτε όλο τον αγώνα του PICK, πατώντας εδώ.

Advertisement

Επόμενο ραντεβού για το εγχώριο karting, είναι ο πρώτος φετινός αγώνας του IAME Series Greece, που θα διεξαχθεί στις 10-11 Οκτωβρίου στο Kartodromo. Εκεί όπου τόσο ο Πετρίσης όσο και ο Παπαευθυμίου, αναμένεται να δώσουν το «παρών». Με το NewsAuto να στηρίζει τις προσπάθειές τους!

PICK-2020-Petrisis-d1000x600

Διαβάστε επίσης:
Νέο πρόγραμμα στο karting, δύο αγώνες για το IAME

Advertisement

Μάχες και θέαμα στην Καλαμάτα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting

Πρεμιέρα με χρώμα… NewsAuto στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα karting!