Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Μάχες και θέαμα στην Καλαμάτα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting

Ελλάδα 4:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μάχες και θέαμα στην Καλαμάτα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting

ΑΓΩΝΕΣ

Μάχες και θέαμα στην Καλαμάτα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting

ΑΓΩΝΕΣ

Με 18 συμμετοχές συνεχίστηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting, με τον δεύτερο γύρο να λαμβάνει χώρα στην πίστα San Nicolas της Καλαμάτας.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά είχαμε δράση σε τρεις κατηγορίες (Mini, Junior, Senior), με τους ταλαντούχους οδηγούς να μάχονται σε μία αριστερόστροφη πίστα, μήκους 1.186 μέτρων, που βρίσκεται δίπλα στην παραλία της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Δυστυχώς, συνεχίστηκε η αστοχία της πρεμιέρας, αφού το να φτάσει στα γραφεία των media ενημέρωση και εικόνες από τα τεκταινόμενα στην πίστα, μάλλον δεν ενδιαφέρει τη διοργάνωση, κρατώντας το θεσμό για τα μάτια λίγων και την προβολή αγωνιζομένων/χορηγών σε επίπεδα που δεν συμβαδίζουν με τα επίπεδα των ιδιωτικών, εξωστρεφών θεσμών του karting.

Στην κατηγορία Junior, ο νικητής της πρεμιέρας του Kartodromo, Αλέξανδρος Παπαευθυμίου (GSR, Tony Kart/IAME) που τρέχει με τα χρώματα του NewsAuto, ήταν πάλι σαρωτικός. Ταχύτερος στα προκριματικά, ταχύτερους στους δύο ημιτελικούς, ήταν καθοδόν για το δύο στα δύο.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο στον Μεγάλο Τελικό, δέχθηκε χτύπημα που προκάλεσε και την μαύρη σημαία για τον Νίκο Λύκο (Praga Zahos Karting, Praga/IAME). Κατάφερε να συνεχίσει και να δει την καρό σημαία δεύτερος, με νικητή τον Γιάννη Δήμο (Fortune Motorsport, Maranello/IAME). Παρ’ όλα αυτά, με δύο ακόμα γύρους να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν, έχει ουσιαστικά «κλειδώσει» τον τίτλο στην κατηγορία.

Στην κατηγορία Mini οι Φαίδωνας Παπαφιλίππου (Speedforce, Exprit/TM) και Νίκος Φραγκάκης (Praga Zahos Karting, Praga/TM) μοιράστηκαν τις νίκες στους δύο ημιτελικούς, με τον Παπαφιλίππου να επικρατή στην συναρπαστική τους μονομαχία στον τελικό. Όσο για τη Mini B, που πάντως δεν προσμέτρησε λόγω μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου αριθμού συμμετοχών, ο Θανάσης Ζάχος (Praga Zahos Karting, Praga/TM) ήταν πρώτος σε όλες τις δοκιμασίες της ημέρας.

Advertisement

Τέλος στην κατηγορία Senior, ο Ανδρέας Δεβετζόγλου (Galaxy  Motorsports, Parolin/IAME) ξεκίνησε δυναμικά, πήρε την pole position, κέρδισε τους δύο ημιτελικούς αλλά στον τελικό περιορίστηκε στο χαμηλότερο σκαλί του βαθρου.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Βασιλέρης (PRT Motorsport, Tony Kart/IAME), με δεύτερο τον Στυλιανο Πετρίση (SpeedForce, Exprit/IAME).Petrisis-PPKarting20-rd2-kalamata-b1000x600

Advertisement

Ο τρίτος φετινός αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting είναι προγραμματισμένος για τις 14-15 Νοεμβρίου, στην Πάτρα.

Διαβάστε επίσης:
H Ελλάδα κυνηγάει επιστροφή στο WRC το 2022

Νέο πρόγραμμα στο karting, δύο αγώνες για το IAME

Advertisement

Πρεμιέρα με χρώμα… NewsAuto στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα karting!