Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Για ποιόν 10χρονο αλλάζει το ρωσικό πρωτάθλημα καρτ;

Ελλάδα 2:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Για ποιόν 10χρονο αλλάζει το ρωσικό πρωτάθλημα καρτ;

ΝΕΑ

Για ποιόν 10χρονο αλλάζει το ρωσικό πρωτάθλημα καρτ;

ΝΕΑ

Το πρωτάθλημα καρτ της Ρωσίας αλλάζει τους τόπους της διεξαγωγής του για χάρη της ασφάλειας ενός δεκάχρονου οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Οι αγώνες στο δεύτερο μισό της σεζόν του ρωσικού πρωταθλήματος καρτ δεν θα γίνουν στην Κριμαία.

Η αλλαγή προγράμματος οφείλεται σε λόγους ασφαλείας, που αφορούν ένα δεκάχρονο οδηγό. Τον εγγόνο του Vladimir Putin Roman Faassen, τον οποίο κανείς δεν είχε δει από κοντά. Ο Faassen είναι γιος της μεγαλύτερης κόρης του Putin, Maria Vorontsova, 37 ετών, από τον πρώτο της γάμο με τον Ολλανδό επιχειρηματία Jorrit Faassen, γιο στρατηγού του ΝΑΤΟ.

Αιτία για τις ανησυχίες, που αφορούσαν τη ζωή του νεαρού Faassen, ήταν μία επίθεση στο αεροδρόμιο του Saki στην Κριμαία. Μέχρι τώρα κανείς δεν φοβόταν επιθέσεις στο τουριστικό θέρετρο, αλλά τον προηγούμενο μήνα η Κριμαία δέχτηκε επίθεση για πρώτη φορά μετά τη συνεχιζόμενη εισβολή του Putin στην Ουκρανία. Έτσι, το υπόλοιπο πρόγραμμα των αγώνων μεταφέρθηκε από το θέρετρο Yevpatoria στη μακρινή Τσετσενία.

Advertisement
Advertisement

Το δεκάχρονο αγόρι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 28η θέση στην κατηγορία «μίνι» του ρωσικού πρωταθλήματος καρτ. Ο Roman Faassen, έχει στη ζώνη του τις κόκκινες, λευκές και μπλε γραμμές, που είναι τα χρώματα της σημαίας της Ρωσίας και της Ολλανδίας. Μόνο στο kart του εμφανίζετε το όνομα της Ρωσίας. Ο Roman Faassen έχει μέχρι στιγμής αγωνιστεί πέντε φορές αυτή τη σεζόν στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας Grozny, δύο φορές στο Ryazan, καθώς και στο χωριό Bogatye Saby κοντά στο Καζάν.

Πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, η χερσόνησος της Κριμαίας ήταν δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Ρώσους από τότε που προσαρτήθηκε στη Μόσχα το 2014. Αν και η Ουκρανία δεν ανέλαβε επίσημα την ευθύνη για τις επιθέσεις, οι εκρήξεις υποδηλώνουν ότι το Κίεβο έχει αποκτήσει δυνατότητες πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που προηγουμένως δεν είχε.

Advertisement

Ο Putin den μιλά για τα μέλη της οικογένειάς του, αλλά παραδέχτηκε το 2017: «Έχω εγγόνια. Ζουν κανονικές ζωές… Θέλω να μεγαλώσουν για να γίνουν κανονικοί άνθρωποι». Η Maria Vorontsova, 37 ετών, παιδοενδοκρινολόγος, είναι κόρη του Putin, η οποία γεννήθηκε όταν ο Ρώσος πρόεδρος ήταν κατάσκοπος της KGB. Η Vorontsova είναι ειδικός σε σπάνιες γενετικές ασθένειες στα παιδιά, ενώ ο πατέρας του Roman Jorrit Faassen έχει εργαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Ρωσία στη Gazprombank-Invest και τη Stroytransgaz.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Bernie Ecclestone: Θα έτρωγα ακόμη και σφαίρα για χάρη του Putin (+video)
Τα «ηγετικά» αυτοκίνητα
Ποιος πόλεμος; – Ετοιμάζεται το αυτοκίνητο του Βλαντίμιρ Πούτιν