Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Πρεμιέρα με χρώμα… NewsAuto στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα karting!

Ελλάδα 3:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα με χρώμα… NewsAuto στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα karting!

ΑΓΩΝΕΣ

Πρεμιέρα με χρώμα… NewsAuto στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα karting!

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού covid-19, επιτέλους έχουμε επιστροφή στην αγωνιστική δράση, με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting να ξεκινά από το Kartodromo.

Advertisement
Advertisement

Σε μία χρονιά… περίεργη αν δει κανείς τα παραδόξως άνισα καλεντάρια των τριών εγχώριων θεσμών, το NewsAuto που πάντα στηρίζει τόσο τους αγώνες αλλά κυρίως τα ταλέντα και τη νέα γενιά, αποτελεί χορηγό επικοινωνίας δύο εκ των πιο ελπιδοφόρων αγωνιζόμενων στις ελληνικές πίστες: του Αλέξανδρου Παπαευθυμίου και του Στυλιανού Πετρίση.

Πάλι καλά δηλαδή, γιατί αλλιώς δεν θα έφτανε ποτέ ενημέρωση στα γραφεία μας για το τι συνέβη στην πίστα των Αφιδνών, αφού δελτία Τύπου σχετικά με το ΠΠ… αγνοούνται! Προσπερνώντας λοιπόν αυτή την προσωρινή ελπίζουμε αστοχία, πάμε να δούμε τι έγινε σε κάθε κατηγορία, ξεκινώντας από τη Junior. Εκεί ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου της GSR Team ( Tony Kart/IAME X30) αποδείχθηκε σαρωτικός.

Papaefthimiou-PPKarting20-rd1-kartodromo-galatsis-b1000x600

Advertisement
Advertisement

Με αρωγό την ομάδα του Σωτήρη Γαλάτση και την καθοδήγηση του τεχνικού υπεύθυνου Δημήτρη Κεράτσα, ο ταλαντούχος οδηγός ήταν αήττητος. Ταχύτερος στα ελεύθερα δοκιμαστικά, ταχύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές, πρώτος στους δύο προκριματικούς αγώνες, νικητής και στον μεγάλο τελικό, έχοντας μάλιστα πετύχει με χρόνο της ημέρας σε όλες τις κατηγορίες (42.938).

Papaefthimiou-PPKarting20-rd1-kartodromo-c1000x600

«Φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά για εμένα, με πολύ υψηλούς στόχους, έχοντας μια υπέροχη ομάδα και δουλεύοντας επαγγελματικά πολλές ώρες για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ πάντα τους γονείς μου και όσους μας στηρίζουν», δήλωσε με το τέλος της αγωνιστικής δράσης ο Αλέξανδρος.

Advertisement

Papaefthimiou-PPKarting20-rd1-kartodromo-podium-a1000x600

Το βάθρο συμπλήρωσαν ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Mini, Γιώργος Καφαντάρης της Speedforce (Exprit/IAME ) και ο Νίκος Λύκος της PRT Motorsport (TonyKart/IAME).

Advertisement

Papaefthimiou-PPKarting20-rd1-kartodromo-e1000x600

Στη κατηγορία Mini πρώτευσε ο Νικόλας Φραγκάκης της Praga Zahos Karting (Praga/TM) και τον ακολούθησαν ο Φαίδωνας Παπαφιλίππου (Exprit/TM) και ο Νίκος Σουβατζόγλου της Speedforce (Exprit/TM), με τον τελευταίο νικητή στην κατηγορία Mini B.

Τέλος στην κατηγορία Senior, νικητής αναδείχθηκε ο Άκης Βασιλέρης της PRT Motorsport (Tony Kart/IAME). Μάλιστα η  PRT Motorsport έκανε το 1-2, αφού πίσω του, με διαφορά 970 χιλιοστών του δευτερολέπτου, ήταν ο Κωνσταντίνος Κομνηνός (Tony Kart/IAME). Τους ακολούθησε ο Ανδρέας Δεβετζόγλου της Galaxy Motorsports (Parolin/IAME ).

Advertisement

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting περιλαμβάνει άλλες 4 στάσεις σε Καλαμάτα, Πάτρα και πάλι Αθήνα.

Φωτογραφίες: Πέτρος Καστορίνης, kartisidea.blogspot.com

Διαβάστε επίσης:
Τα video-highlights της πρεμιέρας του MotoGP!

10 καινοτομίες της Formula E (video)

Ανάβαση Αχλαδόκαμπου: Η βροχή άλλαξε τα δεδομένα!