Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Peugeot: Ποιος θα είναι ο νέος οδηγός της στο WEC;

Ελλάδα 18:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot: Ποιος θα είναι ο νέος οδηγός της στο WEC;

ΑΓΩΝΕΣ

Peugeot: Ποιος θα είναι ο νέος οδηγός της στο WEC;

ΑΓΩΝΕΣ

Έπειτα από μία εξαιρετικά επιτυχημένη σεζόν στο πρωτάθλημα WEC, η Peugeot ετοιμάζεται για το 2024 στοχεύοντας ακόμη υψηλότερα. Και η επιλογή του νέου της οδηγού το επιβεβαιώνει.

Advertisement
Advertisement

Αυτός δεν θα είναι άλλος από τον Στόφελ Φαντόρν. Ο μέχρι σήμερα εφεδρικός οδηγός της ομάδας θα είναι ο νέος επίσημος οδηγός της Team Peugeot TotalEnergies για τη σεζόν 2024.

Ο Βέλγος είχε αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στην Formula E για το 2022. Επιπλέον έχει σημαντική προϋπηρεσία στην F1 τόσο ως επίσημος οδηγός της McLaren όσο και σαν δοκιμαστής. Όμως ο Φαντόρν έχει μεγάλη εμπειρία και στους αγώνες σπορ πρωτοτύπων. Έκανε το ντεμπούτο του στους αγώνες αντοχής το 2019 στην κατηγορία LMP1 με την ομάδα SMP Racing και στη συνέχεια το 2021 στο LMP2 με την ομάδα JOTA.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον γνωρίζει καλά το PEUGEOT 9X8 που θα οδηγήσει σε λίγους μήνες στο FIA WEC καθώς συμμετείχε με αυτό στις 6 ώρες του Φούτζι το περασμένο Σαββατοκύριακο στη θέση του Νίκο Μίλερ. Η επιλογή Φαντόρν είναι μία σαφής ένδειξη ότι η Team Peugeot TotalEnergies έχει έναν μόνο στόχο: να ανταγωνιστεί για την επικράτηση στην εξόχως ανταγωνιστική κατηγορία των Hypercar.

Υπενθυμίζουμε ότι στο φετινό Λε Μαν το PEUGEOT 9X8 των Ντιβάλ/Μενέζες/Μίλερ είχε την πρωτοπορία έπειτα από τις πρώτες 8 ώρες. Οι Γάλλοι επιθυμούν η επόμενη συμμετοχή τους στον φημισμένος 24ωρο αγώνα να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστική.

Advertisement

Η νέα πρόκληση για τον Φαντόρν θα ξεκινήσει στο Κατάρ στις 2 Μαρτίου και θα συνεχιστεί στους επόμενους 7 γύρους της σεζόν, με αποκορύφωμα τις 24 Ώρες του Λε Μαν μεταξύ 15 και 16 Ιουνίου 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot: Εξαιρετική εμφάνιση στο επετειακό Le Mans!
24 Ώρες του Le Mans: Το Le Mans και πάλι κόκκινο! (+video)
Ford GT όπως λέμε… ήρωας κατά λάθος!

Advertisement