Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ο Πρίγκιπας William δοκίμασε Extreme E στη Σκωτία (+video)

Ελλάδα 0:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Πρίγκιπας William δοκίμασε Extreme E στη Σκωτία (+video)

Mobility

Ο Πρίγκιπας William δοκίμασε Extreme E στη Σκωτία (+video)

Mobility

Στην πίστα του Knockhill, ο Πρίγκηπας William της Ουαλίας με τη βοήθεια της Catie Munnings, η οποία αγωνίζεται για την ομάδα της Andretti United, πήρε μια γεύση από τη συναρπαστική νεοσύστατη κατηγορία των Extreme E ηλεκτρικών εκτός δρόμου αγώνων.

Advertisement
Advertisement

Στο video που ακολουθεί, ο Πρίγκιπας φαίνεται πως απόλαυσε ιδιαίτερα τη διαδρομή πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού.

Η δοκιμή αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρίγκιπα William και της Catherine, Δούκισας του Cambridge στη Σκωτία. «Ήταν μεγάλη τιμή για την Extreme E να φιλοξενήσει τον Πρίγκιπα William στο Knockhill σήμερα», δήλωσε ο Alejandro Agag, Διευθύνων Σύμβουλος της Extreme E. Από τη μεριά του, ο Πρίγκιπας δήλωσε πως «μου άρεσε πολύ. Αυτό είναι το είδος των αγώνων που προτιμώ. Αν μπορώ να έρθω σε έναν αγώνα θα το κάνω. Θα ήθελα πολύ να δω τους αγώνες, γιατί θα ήταν πολύ ωραίο θέαμα».

Advertisement
Advertisement

«Ο Πρίγκιπας William κατάλαβε πολύ γρήγορα τι πρέπει να κάνει για να κινηθεί σβέλτα και φάνηκε πολύ άνετος με την οδήγηση ηλεκτρικών οχημάτων, ίσως ο team mate μου στην Andretti United να πρέπει να αισθάνεται πως απειλείται η θέση του στην ομάδα!» είπε η Munnings που είχε αναλάβει την υποχρέωση να δείξει στον Πρίγκιπα τα βασικά. Η Extreme E ολοκλήρωσε τον πρώτο της αγώνα το Σαββατοκύριακο 3-4 Απριλίου στην Alula της Σαουδικής Αραβίας, όπου η Munnings και ο team mate της, Timmy Hansen, βρέθηκαν στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης. Όλες οι ομάδες οδηγούν το ίδιο όχημα, το Odyssey 21, ένα ηλεκτρικό SUV 536 ίππων που μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα. Οι μπαταρίες της παράγονται από την Williams Advanced Engineering, τους ίδιους ανθρώπους που προμηθεύουν τις μπαταρίες για τη Formula E.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mikaela Ahlin-Kottulinsky: Η οδηγός της Extreme E μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto (+video)
Extreme E: Οδηγός και ιδιοκτήτης ομάδας ο Jenson Button (+video)
E e-factor: Αφιέρωμα στο φιλόδοξο νέο θεσμό της Extreme E (+video)

 

Advertisement