Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Extreme E: Οδηγός και ιδιοκτήτης ομάδας ο Jenson Button (video)

Ελλάδα 15:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Extreme E: Οδηγός και ιδιοκτήτης ομάδας ο Jenson Button (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Extreme E: Οδηγός και ιδιοκτήτης ομάδας ο Jenson Button (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η πλειάδα αστέρων που θα λάβει μέρος στο νεοσύστατο θεσμό της Extreme E απέκτησε ένα νέο μέλος: τον Jenson Button!

Advertisement
Advertisement

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, που πριν από μερικές ημέρες ανακοινώθηκε ως ειδικός σύμβουλος στην ομάδα της Williams, είχε μία νέα ανακοίνωση που αφορούσε μάλιστα διπλό ρόλο!

Ο Βρετανός μιμήθηκε τους πρώην αντιπάλους του, Lewis Hamilton και Nico Rosberg, στη δημιουργία δικής του ομάδας στην Extreme E, ένα θεσμό με ηλεκτρικά SUV, πρωτοποριακό format αφού κάθε ομάδα έχει γυναίκα και άνδρα οδηγό αλλά και στόχο να τονίσει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση αφού οι αγώνες θα λαμβάνουν χώρα σε γωνιές του πλανήτη όπου είναι έκδηλες οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Όμως σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες, ο Button σκοπεύει και να οδηγεί το αυτοκίνητο της ομάδας, δοκιμάζοντας κάτι εντελώς διαφορετικό από τη Formula 1. Αν και όπως εξηγεί κι ο ίδιος για το πλάνο της JBXE, οι εκτός δρόμου αγώνες αποτελούν πρόσφατη αλλά μεγάλη του αγάπη!

Advertisement
Advertisement

«Η JBXE ήταν καιρό τώρα στα σκαριά και είμαι πολύ χαρούμενος αλλά και περήφανος που ανακοινώνω τη δημιουργία της για την παρθενική σεζόν του πρωταθλήματος της Extreme E. Κόλλησα το μικρόβιο των off-road αγώνων πριν μερικά χρόνια, με αποτέλεσμα να κατέβω με τη δική μου ομάδα σε κάποιους αγώνες, όπως το Mint 400 και το Baja 1000. Το λάτρεψα. Ήταν λίγο πολύ την ίδια περίοδο που έμαθα και για το πλάνο δημιουργίας της Extreme E. Το παρακολουθούσα έκτοτε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι όσα έχουν κάνει ο Alejandro Agag και η ομάδα του είναι απίστευτα. Έχουν δημιουργήσει ένα θεσμό που θα προσφέρει πρώτης τάξης αγωνιστική δράση και θέαμα για το κοινό αλλά θα τονίσει και το αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής. Παρότι όλοι μας θα θέλουμε προφανώς να μαχόμαστε με στόχο τη νίκη, παράλληλος στόχος όλων μας θα είναι να μεγιστοποιήσουμε την προβολή του προβλήματος, αγωνιζόμενοι σε μέρη που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την κλιματική αλλαγή», είπε μεταξύ άλλων ο 41χρονος.

Advertisement

Το όνομα της teammate του πρωταθλητή F1 του 2009 και πρωταθλητή Super GT το 2018, δεν ανακοινώθηκε ακόμα αν και λαμβάνοντας υπόψη το ύφος όταν έκανε τη σχετική αναφορά, πρέπει να έχει εντοπιστεί!

Όσο για τα χρώματα στα οποία είναι ντυμένο το αγωνιστικό E-SUV Odyssey 21 της ομάδας του Button, είναι παρόμοια με εκείνα που είχε το μονοθέσιο της Brawn GP στη σεζόν θριάμβου του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα είχε άλλωστε χρησιμοποιήσει και στη McLaren 720S GT3 με την οποία η Jenson Team Rocken RJN είχε λάβει μέρος στο πρωτάθλημα British GP.

Advertisement

extreme-e-JBXE-b1000x563

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Διαβάστε επίσης:
WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: Ιστορική νίκη για Ogier

Advertisement

O Τζώρτζης Μαρκογιάννης μιλάει στο NewsAuto για την Ιταλική F4

Ράλι Ντακάρ 2021: Νίκη #14 για τον σπουδαίο Peterhansel (vids)