Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Χωρίς αντίπαλο ο Μπανάια διέλυσε τους αντιπάλους του στο Red Bull Ring

Ελλάδα 7:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Χωρίς αντίπαλο ο Μπανάια διέλυσε τους αντιπάλους του στο Red Bull Ring

NEWSMOTO

MotoGP: Χωρίς αντίπαλο ο Μπανάια διέλυσε τους αντιπάλους του στο Red Bull Ring

NEWSMOTO

Ο Πέκο Μπανάια κατατρόπωσε τους αντιπάλους του και έφτασε σε μια πολύ σημαντική νίκη για το πρωτάθλημα.

Advertisement
Advertisement

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το Grand Prix της Αυστρίας ο Πέκο Μπανάια. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati δεν είχε αντίπαλο στον απαιτητικό αγώνα του Red Bull Ring και με εξαίρεση τους πρώτους τρεις γύρους απλά γύριζε μόνος του στην πίστα χωρίς κανέναν να τον απειλεί.

Από το μέσο του αγώνα και έπειτα απολάμβανε μια διαφορά πάνω από 4 δευτερολέπτων από το δεύτερο Μπραντ Μπίντερ και στο τέλος κατάφερε να φτάσει σε μια επιβλητική νίκη. Ο Μπανάια αύξησε πλέον τη διαφορά του στη βαθμολογία στους 62 βαθμούς από το δεύτερο Χόρχε Μαρτίν και φαντάζει το απόλυτο φαβορί και για τον φετινό τίτλο, ιδιαίτερα αν συνεχίσει να έχει αυτήν την τρομακτική σταθερότητα.

Ο μοναδικός που προσπάθησε να κάνει τη ζωή δύσκολη στον Μπανάια στην Αυστρία ήταν ο Μπραντ Μπίντερ. Ο αναβάτης της KTM το κατάφερε για μερικούς γύρους, αλλά δεν άντεξε και σύντομα κατάλαβε ότι αυτή δεν είναι η ημέρα που θα κερδίσει τον Ιταλό. Προτίμησε να μείνει με ασφάλεια στη δεύτερη θέση και να μαζέψει 20 βαθμούς.

Advertisement

Στην 3η θέση του βάθρου βρέθηκε ο Μάρκο Μπεζέκι με την Mooney VR46 Ducati. Ο Ιταλός υπό το βλέμμα του αφεντικού και φίλου του Βαλεντίνο Ρόσι, έκανε έναν πολύ καλό αγώνα σκαρφαλώνοντας μετά από μάχη με τον Άλεξ Μάρκεθ στο βάθρο. Στην 4η θέση έμεινε ο Ισπανός της Gresini σε ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση, ενώ την 5η θέση συμπλήρωσε ο δεύτερος αναβάτης της VR46, Λούκα Μαρίνι.

Advertisement

Την εξάδα έκλεισε ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia, αφήνοντας πίσω τον Χόρχε Μαρτίν ο οποίος είχε να εκτίσει ποινή Long Lap στους πρώτους γύρους του αγώνα. Μετά από αρκετό καιρό ο Φάμπιο Κουαρταραρό και η Yamaha τερμάτισαν στη δεκάδα (8η θέση), ενώ μέτριο αγώνα έκανε στην 9η θέση ο Αλέιξ Εσπαργκαρό μετά τη νίκη στο Silverstone. Ταχύτερη Honda ήταν του Μαρκ Μάρκεθ στη 12η θέση.

Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες (1-3 Σεπτεμβρίου) στη Βαρκελώνη για το Grand Prix της Καταλονίας.

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Αυστρίας Sprint: Μπανάια τη νίκη μέσα στο χάος
MotoGP Αυστρίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις
MotoGP:Τέλος ο Μορμπιντέλι από τη Yamaha, στη θέση του ο Ρινς