Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Mexico City E-Prix: Πρώτη νίκη για Wehrlein και Porsche

Ελλάδα 14:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mexico City E-Prix: Πρώτη νίκη για Wehrlein και Porsche

ΑΓΩΝΕΣ

Mexico City E-Prix: Πρώτη νίκη για Wehrlein και Porsche

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Pascal Wehrlein οδήγησε την ομάδα της Porsche στο 1-2 κερδίζοντας τον συναθλητή του Andre Lotterer. Τρίτος τερμάτισε ο Jean-Eric Vergne της DS Techeetah.

Advertisement
Advertisement

Από την pole position στην πρώτη νίκη και το 1-2 για τον Pascal Wehrlein, τον Andre Lotterer και την Porsche στη Formula E.

 

Ο Wehrlein είχε ένα δύσκολο έργο για να μετατρέψει την pole position του σε νίκη, καθώς η Porsche επέλεξε οι οδηγοί της να εξοικονομούν ενέργεια από την αρχή του αγώνα και να μην… κινηθούν επιθετικά. Έτσι ο Wehrlein έχασε την πρώτη θέση στην πρώτη στροφή από τον  Εdoardo Mortara.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια, οι δύο της Porsche συνέχισαν να πέφτουν πίσω, στην κατάταξη καθώς ο Lotterer δέχτηκε πίεση από τους δύο της DS Techeetah (Jean-Eric Vergne και Antonio Felix da Costa).

Lotterer και da Costa άλλαξαν θέσεις αρκετές φορές ως την στιγμή που ο Γερμανός πήρε το Attack Mode. Ο Πολυνίκης του Le Mans εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα της επιπλέον δύναμης ( για 4 λεπτά) και έμεινε εμπρός από τον Πορτογάλο.

Στη συνέχεια, δόθηκε στον Wehrlein η άδεια να ανεβάσει ρυθμό από τον μηχανικό του για να περάσει τον Vergne. Έτσι φάνηκε πως οι Porsche είχαν περισσότερη αξιοποιήσιμη ενέργεια από τους (ως εκείνη τη στιγμή)  Mortara (ROKiT Venturi Racing) και Vergne.

Advertisement

Λίγο αργότερα ο Wehrlein πέρασε τον Mortara, (είχε 2% λιγότερη ενέργεια) και τον ακολούθησε ο Lotterer. Στη συνέχεια, οι οδηγοί της Porsche μπόρεσαν να ξεφύγουν, βοηθούμενοι από την «μάχη» για την τρίτη θέση μεταξύ των Vergne, Mortara.

Advertisement

Παρόλο που ο Lotterer μπορούσε να περάσει τον Wehrlein, ο team manager έδωσε οδηγία να μην κάνει την κίνησή του. Ο Lotterer παραδέχτηκε μετά τον αγώνα ότι η Porsche είχε επιλέξει να «εργαστεί ως ομάδα» για να εξασφαλίσει τη νίκη. Ο Vergne κέρδισε την τρίτη θέση, περνώντας τον Mortara στον 36ο γύρο.

 

2022 MEXICO CITY E-PRIX
Θέση οδηγούς Εθνικότητα Ομάδα Διαφορά
1 Pascal Wehrlein GER TAG Heuer Porsche Formula E Team 40 Laps
2 Andre Lotterer GER TAG Heuer Porsche Formula E Team + 0.302s
3 Jean-Eric Vergne FRA DS Techeetah + 9.051s
4 Antonio Felix da Costa POR DS Techeetah + 9.975s
5 Edoardo Mortara SUI ROKiT Venturi Racing + 18.356s
6 Nyck de Vries NED Mercedes-EQ Formula E Team + 19.020s
7 Robin Frijns NED Envision Racing + 20.232s
8 Lucas di Grassi BRA ROKiT Venturi Racing + 22.525s
9 Sebastien Buemi SUI Nissan e.dams + 23.394s
10 Maximilian Günther GER Nissan e.dams + 26.497s
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula E 2ο Diriyah E-Prix: Ο Edoardo Mortara νικητής
Diriyah E-Prix: Νικητής ο De Vries με 1-2 για Mercedes (+video)
Εκκίνηση για την Formula E (+video)