Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ηyundai Ελλάς: Στηρίζει τη συμμετοχή του Λ. Αθανασούλα στο Ακρόπολις

Ελλάδα 20:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηyundai Ελλάς: Στηρίζει τη συμμετοχή του Λ. Αθανασούλα στο Ακρόπολις

ΑΓΩΝΕΣ

Ηyundai Ελλάς: Στηρίζει τη συμμετοχή του Λ. Αθανασούλα στο Ακρόπολις

ΑΓΩΝΕΣ

Το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, στις 9-12 Σεπτεμβρίου και η Hyundai Ελλάς στηρίζει το ελληνικό πλήρωμα των Λάμπρο Αθανασούλα-Νίκου Ζακχαίου, που αγωνίζονται με το ολοκαίνουριο Hyundai i20 N Rally2, το οποίο θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο χώμα, επί ελληνικού εδάφους.

Advertisement
Advertisement

Το Ράλλυ Ακρόπολις στρέφει και πάλι τα φώτα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, έπειτα από 8 χρόνια απουσίας από τη διοργάνωση.

 

H εκκίνηση του «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις» είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, με ένα εντυπωσιακό εγχείρημα, την «Cosmote 5G Athens Stage», μια διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας με μήκος περίπου 1 χλμ., που θα φέρει την «καρδιά» του αγώνα στους κεντρικότερους δρόμους της πρωτεύουσας.

Advertisement
Advertisement

To αποκορύφωμα της θα είναι το πέρασμα των αγωνιστικών αυτοκινήτων γύρω από την Πλατεία Συντάγματος. Η εν λόγω διαδρομή θα ακολουθήσει αμέσως μετά την τελετή εκκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί κάτω από την Ακρόπολη.

Η Hyundai Motorsport (HMSG), που ιδρύθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2012, είναι υπεύθυνη για τις παγκόσμιες δραστηριότητες μηχανοκίνητου αθλητισμού της Hyundai, συμπεριλαμβανομένων των WRC και Customer Racing.

Advertisement

Έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA για τα δύο συνεχόμενα τελευταία έτη (2019 και 2020) και θα βρεθεί στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με σκοπό την κατάκτηση της πρώτης θέσης του βάθρου.

Παράλληλα, η Hyundai Motorsport Customer Racing παρουσίασε πρόσφατα το i20 N Rally2, ένα ολοκαίνουριο αγωνιστικό αυτοκίνητο ράλλυ, που προορίζεται για ιδιωτικές ομάδες και οδηγούς.

Advertisement

Το i20 N Rally2 μοιράζεται το αμάξωμα του ολοκαίνουριου Hyundai i20 N (η εμπορική του έκδοση θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο) και τη δυναμική εμφάνιση του μοντέλου παραγωγής καθώς διαθέτει τη νέα ταυτότητα της Hyundai «Sensuous Sportiness», με στοιχεία εμπνευσμένα από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το ολοκαίνουριο i20 N Rally2 θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο χώμα, επί ελληνικού εδάφους στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, στα χέρια ενός έμπειρου και καταξιωμένου ελληνικού πληρώματος: των Λάμπρου Αθανασούλα – Νίκου Ζακχαίου, οι οποίοι έχουν την υποστήριξη της Hyundai Ελλάς.

Advertisement

Ο Λάμπρος Αθανασούλας είναι ο εν ενεργεία Έλληνας οδηγός αγώνων Ράλλυ με τις περισσότερες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του Ράλλυ Ακρόπολις. Η αγωνιστική του καριέρα ξεκίνησε το 2001, ενώ το 2003 κατέκτησε το πρωτάθλημα της κατηγορίας Α5 του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ με συνοδηγό τον Κώστα Σούκουλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hyundai: Ετοιμάζει «καυτή» εκδοχή του Ioniq 5
Elantra N: Το γρηγορότερο Hyundai εν δράσει (video)
Η Hyundai χρηματοδοτεί start up εταιρείες για την τεχνολογία των αυτοκινήτων της