Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δεν συνδυάζονται Formula 1 και Indy500

Ελλάδα 7:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν συνδυάζονται Formula 1 και Indy500

FORMULA 1

Δεν συνδυάζονται Formula 1 και Indy500

FORMULA 1

Πόσο εύκολο είναι για έναν οδηγό της Formula 1 να τρέξει και στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης; Σύμφωνα με τον Zak Brown, όχι και τόσο.

Advertisement
Advertisement

Ο CEO της McLaren που έχει μακρά εμπειρία από τους αγώνες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού, θεωρεί πως όχι και τόσο. Κι όχι λόγω φυσικής κατάστασης και σωματικών απαιτήσεων αλλά διότι ένας εν ενεργεία οδηγός της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν θα είχε το χρόνο να προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτή τη μεγάλη πρόκληση.

Αφορμή για τη συζήτηση αποτέλεσε η πρόσφατη συμμετοχή του οδηγού της McLaren, Lando Norris, σε virtual αγώνες στο Indy. Όμως άλλο μία μάχη μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και την ασφάλεια που προσφέρει αυτό κι άλλο μία πραγματική δοκιμασία στα οβάλ.

«Είναι πολύ δύσκολο – όχι ότι οι οδηγοί του σήμερα δεν θα μπορούσαν να το κάνουν. Θα ήθελα πολύ να δω τον Lando Norris στο Indy αλλά να τον ρίξεις ξαφνικά στην πίστα για ένα τέτοιο αγώνα, δεν θα ήταν συνετό. Δεν αμφιβάλλω μόνο για το πόσο ανταγωνιστική θα είναι αυτή η προσπάθεια, θεωρώ πως θα είναι και επικίνδυνη. Ο οδηγός δεν θα είχε αρκετό χρόνο στην πίστα για να κριθεί ασφαλής η συμμετοχή του», είπε ο Brown στην εφημερίδα Indy Star newspaper.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, ο Αμερικανός εξαίρεσε έναν οδηγό από τα παραπάνω κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Fernando Alonso. Κι αυτό διότι έχει ήδη εμπειρία από τις διαφορετικές απαιτήσεις των 500ων μιλίων της Ινδιανάπολης.

«Αν θα τρέξει του χρόνου στη Formula 1, θα μπορούσα να τον δω να κάνει και τα δύο. Χάρη στην εμπειρία που έχει ήδη στο Indy, θα μπορεί να είναι και ανταγωνιστικός αλλά και ασφαλής», είπε ο Brown για τον πρώην οδηγό του στη Βρετανική ομάδα, που τώρα φλερτάρει με τη Renault F1.

Advertisement

Ο 38χρονος σήμερα Ισπανός δεν έτρεξε στο Grand Prix του Μονακό για τη Formula 1 το 2017, τολμώντας τη συμμετοχή και επιδιώκοντας τη νίκη στο Indy500. Προδόθηκε όμως από τον κινητήρα του. Η επιστροφή του ολοκληρώθηκε πρόωρα καθώς απέτυχε να προκριθεί στο τελικό grid του αγώνα και στόχος του είναι να επιστρέψει πέρυσι.

Advertisement

Λογικά ο Alonso έχει πλάνο να συνεχίσει την εμπλοκή του μέχρι κατακτήσει τη νίκη και μαζί με αυτή και το περίφημο Triple Crown – δηλαδή τη νίκη στο GP Μονακό της F1, τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Μαν και το Indy500. Πράγμα που μέχρι σήμερα έχει πετύχει μόνο ο Graham Hill.

Διαβάστε ακόμα:
Μία virtual βόλτα στην πίστα του Βιετνάμ (video)

Advertisement

H Κίνα θέλει να φιλοξενήσει δύο Grand Prix φέτος!

H Liberty θέλει παραμονή του Vettel στην F1