Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Indy500: Ο Ericsson θριαμβευτής!

Ελλάδα 0:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Indy500: Ο Ericsson θριαμβευτής!

ΑΓΩΝΕΣ

Indy500: Ο Ericsson θριαμβευτής!

ΑΓΩΝΕΣ

Η 106η έκδοση του θρυλικού αγώνα στο οβάλ της Indianapolis είχε ως νικητή έναν παλιό γνώριμο των φίλων της Formula 1. Ο Marcus Ericsson εκμεταλλεύτηκε την κόκκινη σημαία στα τελευταία στάδια του αγώνα για να κατακτήσει έναν από τους τρεις σημαντικότερους αγώνες για κάθε οδηγό.

Advertisement
Advertisement

Ο Ericsson αγωνίζεται στην σειρά IndyCar από το 2019, ενώ από το 2020 οδηγεί για ιστορική ομάδα Chip Ganassi Racing. Είχε ήδη δύο νίκες στην μέχρι τώρα καριέρα του στις ΗΠΑ. Η νίκη, όμως, των 500 μιλίων της Indianapolis είναι ένα ξεχωριστό επίτευγμα.

Ο Σουηδός ξεκινούσε τον αγώνα από την 4 θέση, με τον teammate του Scott Dixon να έχει κερδίσει την μάχη της pole. Όμως μία ποινή για υπερβολική ταχύτητα στο pitlane έβγαλε τον Νεοζηλανδό εκτός διεκδίκησης. Ο Dixon βρισκόταν στην πρωτοπορία για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Όπως συμβαίνει συχνά στο Indy, υπήρξαν πολλά ατυχήματα που επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα. Πιο κρίσιμο όλων, όμως, ήταν εκείνο του Jimmy Johnson στο τέλος του αγώνα, που προκάλεσε την προσωρινή διακοπή του. Με δύο γύρους να απομένουν μετά την επανεκκίνηση, ο Ericsson επιστράτευσε όλο το αμυντικό του ρεπερτόριο για να κρατήσει πίσω του τον Pato O’Ward με Arrow McLaren.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο νικητής του 2013 Tony Kanaan, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο της Ganassi. Όπως ήταν φυσικό ο Ericsson ήταν εκστασιασμένος με την επιτυχία του. “Δεν μπορώ να το πιστέψω, είμαι τόσο χαρούμενος” δήλωσε ο πρώην οδηγός των Caterham και Sauber. “Ήταν πολύ δύσκολο στους τελευταίους γύρους να κρατήσω τους υπόλοιπους πίσω. Αλλά η ομάδα είχε κάνει καταπληκτική δουλειά με το αυτοκίνητο” συμπλήρωσε.

Advertisement

Ο Ericsson είναι ο 74ος νικητής στις 106 εκδόσεις του Indy500.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula E: Ο πρωταθλητής είναι εδώ!
WRC 2022 Ράλι Πορτογαλίας: Μεγάλη νίκη Rovanpera!
Indy500: Τρομακτικό ατύχημα για τον Herta!

Advertisement