Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Video: Τρομακτικό ατύχημα στο Indy500

Ελλάδα 5:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Τρομακτικό ατύχημα στο Indy500

ΑΓΩΝΕΣ

Video: Τρομακτικό ατύχημα στο Indy500

ΑΓΩΝΕΣ

Τυχερός στην ατυχία του αποδείχθηκε ο Scott Dixon, που κατάφερε να φύγει περπατώντας μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα που προκάλεσε τη διακοπή του θρυλικού αγώνα των 500ων Μιλίων της Ινδιανάπολης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Όλα ξεκίνησαν από το λάθος του Ray Howard στην πρώτη στροφή του Brickyard, που είχε ως αποτέλεσμα το μονοθέσιό του να χτυπήσει στις μπαριέρες. Καθώς επέστρεψε ανεξέλεγκτο στην οβάλ διαδρομή, βρέθηκε στο δρόμο του pole man του φετινού αγώνα.

Ο Dixon δεν πρόλαβε να τον αποφύγει και η μεταξύ τους σύγκρουση ήταν σφοδρή αφού η μέση ωριαία ταχύτητα σε αυτόν τον αγώνα είναι αρκετά πάνω από τα 350 χιλιόμετρα την ώρα. Το μονοθέσιο του νικητή του 2008 απογειώθηκε και στη συνέχεια χτύπησε πάνω στον προστατευτικό φράκτη και τις μπαριέρες SAFER.

Advertisement
Advertisement

Παρότι κυριολεκτικά διαλύθηκε, ο Dixon κατάφερε να βγει από ότι απέμεινε από αυτό, χωρίς βοήθεια. Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας της Ινδιανάπολης όπου αποδείχθηκε πως δεν είχε κάποιο τραυματισμό.

«Χαίρομαι που όλοι είναι καλά. Ήταν σίγουρα μία τρελή πτήση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Dallara και όλους τους εμπλεκόμενους για τα επίπεδα ασφαλείας που έχουμε σήμερα», είπε ο Dixon.

Δείτε το τρομακτικό ατύχημα του 61ου γύρου, σε ένα σημείο όπου την πρωτοπορία είχε ο Fernando Alonso!

Advertisement