Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Από την F1 στα IndyCar o Marcus Ericsson

Ελλάδα 9:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από την F1 στα IndyCar o Marcus Ericsson

FORMULA 1

Από την F1 στα IndyCar o Marcus Ericsson

FORMULA 1

Από τον Fernando Alonso το περιμέναμε αλλά τελικά είναι ο Marcus Ericsson αυτός που το 2019 θα αγωνίζεται αντί για τις πίστες της Formula 1, σε εκείνες του αμερικανικού πρωταθλήματος IndyCar.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Σουηδός οδηγός που έχει ήδη ανακοινωθεί πως χάνει τη θέση επίσημου οδηγού στην Alfa Romeo Sauber ενόψει της επόμενης σεζόν, περιοριζόμενος σε ρόλο… τρίτου πίσω από τους Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα προς την άλλη άκρη του Ατλαντικού Ωκεανού.

Ο 28χρονος θα οδηγεί το μονοθέσιο #7 της Schmidt Peterson Motorsports-Honda, καλύπτοντας το κενό που έχει αφήσει ο τραυματίας Robert Wickens. Teammate του θα είναι ο έμπειρος στο θεσμό James Hinchcliffe.

Advertisement
Advertisement

«Είναι τιμή μου που επιλέχθηκα ως ένας από τους οδηγούς της Schmidt Peterson Motorsports και που θα αγωνίζομαι στο IndyCar το 2019. Φαντάζει το τέλειο βήμα μετά από πέντε χρόνια στην F1. Έχω να μάθω πολλά, όπως τις νέες πίστες, τις απαιτήσεις των αγώνων σε οβάλ, όμως ανυπομονώ για αυτή την πρόκληση», είπε ο Ericsson.

Ο Σουηδός μετράει ήδη πέντε σεζόν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μία με την Caterham και τέσσερις με τη Sauber. Έχει στο ενεργητικό του 95 εκκινήσεις, με 18 κερδισμένους βαθμούς και καλύτερο αποτέλεσμα την όγδοη θέση στο Grand Prix Αυστραλίας του 2015.