Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Audi RS e-Tron GT κοντράρει το R8 (video)

Ελλάδα 19:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Audi RS e-Tron GT κοντράρει το R8 (video)

ΝΕΑ

Το Audi RS e-Tron GT κοντράρει το R8 (video)

ΝΕΑ

Πρόκειται για μια από τις πιο χαρακτηριστικές αναμετρήσεις του σήμερα με το αύριο καθώς το ηλεκτρικό μέλλον της Audi Sport, το RS e-Tron GT μετρά τις δυνάμεις τους απέναντι στην κορυφαία έκφραση των σκληροπυρηνικών Audi με θερμικό κινητήρα, το R8 V10 Performance.

Advertisement
Advertisement

Το μέλλον της Audi είναι ηλεκτρικό και αυτό σημαίνει πως και το μέλλον των γρήγορων Audi είναι συνυφασμένο με την ηλεκτροκίνηση. Το πρώτο δείγμα γραφής της Audi Sport σε αυτό το νέο κεφάλαιο έρχεται με το RS e-Tron GT το οποίο είναι φυσικό να βρεθεί απέναντι στα RS με συμβατική τεχνολογία όπως το εκρηκτικό R8 Performance. Ποιο κερδίζει στην κόντρα με το χρονόμετρο στην ευθεία;

Η απάντηση δίνεται στο video του καναλιού Auditography στο οποίο το ηλεκτρικό Audi RS e-Tron GT στήνεται σε μια ευθεία – η οποία σύμφωνα με το video παρόλο που βρίσκεται σε δημόσιο δρόμο είναι κλειστή στην κυκλοφορία – δίπλα στο R8 V10 Performance. Πρόκειται για το σήμερα και το αύριο της Audi Sport οπότε το ενδιαφέρον είναι δεδομένο προκειμένου να διαπιστώσουμε τη δυναμικής της ηλεκτρικής τεχνολογίας απέναντι σε μια κορυφαία έκφραση της συμβατικής μηχανολογίας και μάλιστα με τους όρους της ίδιας εταιρίας.

Audi e-tron GT vs R8

Advertisement
Advertisement

Στα χαρτιά το RS e-Tron GT έχει πλεονέκτημα σε επίπεδο ισχύος καθώς οι δύο ηλεκτροκινητήρες του αγγίζουν τους 654 PS και τα 840 Nm όταν ο μελωδικός V10 του R8 Performance φθάνει τους 630 PS και τα 580 Nm ροπής. Από την άλλη πλευρά όμως το βάρος του γερμανικού supercar είναι 1.670 kg όταν αυτό του ηλεκτρικού sport sedan ξεπερνά τα 2.400 kg. Πως μεταφράζονται λοιπόν τα παραπάνω στην πράξη; Μάθετε την απάντηση στο video που ακολουθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Audi RS6 Avant κοντράρει την Mercedes-AMG E63 S (video)
Audi Q6 E-Tron από το 2023
Audi A9 e-tron: H ηλεκτρική ναυαρχίδα