Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεφτίλισε το Rafale έτσι απλά! – Δείτε το video

Ελλάδα 9:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεφτίλισε το Rafale έτσι απλά! – Δείτε το video

ΝΕΑ

Ξεφτίλισε το Rafale έτσι απλά! – Δείτε το video

ΝΕΑ

«Τιτανομαχία» συνδυαστικής ιπποδύναμης άνω των 7.000 ίππων μεταξύ του γαλλικού υπερ- μαχητικού Rafale και του επίσης γαλλικού hypercar Bugatti Chiron.

Advertisement
Advertisement

 

Τα 6 πρώτα ελληνικά Dassault Rafale, τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά την άμυνά μας, είναι ήδη στη χώρα μας και σύντομα θα τα δούμε να επιχειρούν. Μέχρι τότε “χαιρετούν¨την Ακρόπολη πριν πάνε στη βάση τους  114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, έχοντας ολοκληρώσει μια πτήση περίπου δυόμισι ωρών, χωρίς ενδιάμεσο σταθμό, απευθείας από το Ιστρ της Γαλλίας.

Τα Rafale έχουν ακτίνα δράσης 2.800 μιλίων, δύο κινητήρες που εισάγονται για πρώτη φορά ως σύστημα σε μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα εξαιρετικά ισχυρό ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης και δυνατότητα να μεταφέρουν δύο πυραύλους Exocet. Στο πηδάλιο των έξι Rafale F3R, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι μονοθέσια και τα δύο διθέσια, θα βρίσκονται πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας στον βαθμό του επισμηναγού και του αντισμηνάρχου.

Advertisement
Advertisement

Μια πρώτη γεύση για τις δυνατότητές τους, μπορούμε να πάρουμε από δύο ενδιαφέροντα βίντεο. Το πρώτο δείχνει τις δυνατότητες του νέου μας μαχητικού της 4ης γενιάς.

Το δεύτερο αποτελεί μια «τιτανομαχία» ανάμεσα στο πολεμικό αεροσκάφος των 5.727 PS και το υπεραυτοκίνητο της Bugatti των 1.500 PS, τη Chiron Sport. Το συγκεκριμένο «ραντεβού» δόθηκε στην… έδρα του Rafale και συγκεκριμένα στη αεροπορική βάση στο Landvisiau της βορειοανατολικής Γαλλίας. Πίσω από το τιμόνι του hyper car από το Molsheim κάθισε ο καταξιωμένος οδηγός της μάρκας Pierre-Henri Raphanel, ενώ στο cockpit του μαχητικού πήρε θέση ο πιλότος Etienne, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματος, εξαιτίας του μικρού μήκους του αεροδιαδρόμου.

Advertisement

Σημειώνεται, πως μολονότι η Bugatti Chiron (ειδικά στην έκδοση Super Sport 300+) είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο (490,5 km/h), το Rafale , ωστόσο, παίζει… σε άλλο γήπεδο μιας και «σκίζει» τον ουρανό, αναπτύσσοντας ταχύτητες έως και 2.000 km/h. Η “μάχη” όμως στο εδαφος έχει νικητή την Bugatti!

Advertisement

Το βάρος του Dassault Rafale φτάνει τους 24,5 τόνους, το μήκος αγγίζει τα 15,5 μέτρα, ενώ το άνοιγμα των φτερών του είναι 10,86 m.

Η Chiron Sport που επιστρατεύτηκε από την Bugatti είναι η ‘Les Légendes du Ciel’, η οποία παρουσιάστηκε πέρυσι, με την παραγωγή της να περιορίζεται σε 20 μονάδες. Κινείται από έναν W16 των 8,0 λίτρων που παράγει 1.500 PS και 1.600 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με 7τάχυτο διπλοσύμπλεκτο αυτόματο κιβώτιο.  Η τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης είναι 2.800.000 ευρώ.

Advertisement

Φυσικά το παρακάτω video δεν είναι μία… κόντρα αλλά ένα όμορφο promo για την Bugatti!

 

Μάθετε τα πάντα για τα Rafale εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Rafale ισοπέδωσαν Τουρκική βάση… (video)
Ιδού το πρώτο Ελληνικό Rafale
Μια Bugatti Chiron έτοιμη για το Ντακάρ