Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Ο Dennis τον πρώτο αγώνα στο Λονδίνο (+video)

Ελλάδα 11:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula E: Ο Dennis τον πρώτο αγώνα στο Λονδίνο (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Ο Dennis τον πρώτο αγώνα στο Λονδίνο (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Jake Dennis της Avalanche Andretti κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο από τα δύο e-prix που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο. Ο Βρετανός ξεκίνησε από την pole και δεν προβληματίστηκε σε κανένα σημείο του αγώνα μέχρι την καρό σημαία.

Advertisement
Advertisement

Δεύτερος τερμάτισε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Stoffel Vandoorne. Ο Βέλγος προσπάθησε στα πρώτα στάδια του αγώνα να επιτεθεί στον Dennis. Όμως, επέλεξε σοφά να μην ρισκάρει, ιδίως από την στιγμή που οι άμεσοι αντίπαλοί του στην μάχη του τίτλου βρίσκονταν χαμηλά στην κατάταξη. Έτσι, κατάφερε να αυξήσει σημαντικά την διαφορά του στο πρωτάθλημα.

Τρίτος τερμάτισε ο ομόσταβλος του Vandoorne και περσινός πρωταθλητής Nyck De Vries. Ο Ολλανδός κατάφερε να αμυνθεί από τον πολύ ανταγωνιστικό για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα Nick Cassidy. Έτσι, διασφάλισε ένα ακόμη διπλό podium για την Mercedes.

Advertisement

Ο Mitch Evans ήταν εκείνος από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου που τερμάτισε ψηλότερα μετά τον Vandoorne. Η έκτη θέση που κατέκτησε του έδωσε πολύτιμους βαθμούς που τον φέρνουν δεύτερο στην βαθμολογία. Για τους Vergne και Mortara το σημερινό e-prix ήταν καταστροφικό. Ο Γάλλος τερμάτισε 13ος μην μπορώντας να ανακάμψει από την κακή θέση εκκίνησης του.

Advertisement

Από την άλλη, ο Mortara έπειτα από το σημερινό αποτέλεσμα μάλλον τίθεται εκτός μάχης του πρωταθλήματος. Ο Ελβετός ήταν άτυχος καθώς αποτέλεσε παράπλευρη απώλεια της σύγκρουσης των Evans-Bird κατά τον πρώτο γύρο.

Advertisement

Αύριο διεξάγεται το δεύτερο e-prix του Λονδίνου με τον Evans να προβάλλει πλέον ως ο κύριος ανταγωνιστής του Vandoorne για τον τίτλο. Θα καταφέρει ο Νεοζηλανδός να μειώσει τη διαφορά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula E: Ο Mortara πήρε το e-prix του Marrakesh!
Formula E: Ο Cassidy το πρώτο e-prix της Νέας Υόρκης (+video)
Formula E: Ο Da Costa το δεύτερο e-prix της Νέας Υόρκης (+video)