Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Η Nissan αγοράζει την e.dams!

Ελλάδα 11:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula E: Η Nissan αγοράζει την e.dams!

ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Η Nissan αγοράζει την e.dams!

ΑΓΩΝΕΣ

Αυξάνει την δέσμευσή της στο πρωτάθλημα της Formula E η Nissan. Την στιγμή που BMW, Audi και Mercedes είτε έχουν αποχωρήσει είτε πρόκειται να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα, η Ιαπωνική εταιρία εξαγοράζει την e.dams. Στην Γαλλία παραμένει η έδρα της ομάδας.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan φαίνεται πώς θέλει να επενδύσει περεταίρω στην ηλεκτροκίνητη κατηγορία αγώνων. Η Ιαπωνική εταιρία είχε εισέλθει στο πρωτάθλημα ABB FIA Formula E το 2018, παρέχοντας μονάδες ισχύος στην Γαλλική ομάδα e.dams.

Οι Γάλλοι είχαν ήδη κατακτήσει τρία πρωταθλήματα κατασκευαστών και ένα οδηγών ενώ συνεργάζονταν με την Renault. Η σύμπραξή τους με την Nissan δεν έχει φέρει ακόμη αντίστοιχα αποτελέσματα. Φαίνεται, όμως, πώς και οι δύο πλευρές πιστεύουν πώς υπάρχει λαμπρό μέλλον σε αυτήν.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η είδηση έρχεται λίγο καιρό μετά από την ανακοίνωση της Nissan πως θα συμμετάσχει και με αυτοκίνητο τρίτης γενιάς στην Formula E από το 2023 έως το 2026. Για την φετινή σεζόν δεν θα αλλάξει το όνομα της ομάδας, ενώ ακόμη και από τη νέα χρονιά η έδρα της θα παραμείνει στο Le Mans. Στην Nissan e.dams -όπως λέγεται η ομάδα σήμερα- αγωνίζονται οι Maximillian Ginther και Sebastian Buemi.

Berlin5-20192020-Rd10-rowland-a1000x600

Πλην της Nissan δεν υπάρχει άλλος κατασκευαστής από την Ιαπωνία στο πρωτάθλημα. Είναι εμφανές από τις τελευταίες κινήσεις της πως η Nissan θέλει να συνδέσει το όνομά της με την αγωνιστική ηλεκτρική αυτοκίνηση. Η Ιαπωνική εταιρία, άλλωστε, είναι από εκείνες που έχουν επενδύσει πολλά και στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων παραγωγής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula E: Ο Mitch Evans νικητής στον πρώτο αγώνα της Ρώμης!
Οι ενεργειακές κυψέλες της Toyota κολυμπούν!
Formula E: Σπεσιαλίστας!