Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Οι ενεργειακές κυψέλες της Toyota κολυμπούν!

Ελλάδα 23:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι ενεργειακές κυψέλες της Toyota κολυμπούν!

ΑΓΩΝΕΣ

Οι ενεργειακές κυψέλες της Toyota κολυμπούν!

ΑΓΩΝΕΣ

Πριν από μία δεκαετία η Emirates Team New Zealand αποτέλεσε την πρώτη ομάδα που συμμετέχει σε αγώνες με σκάφος τύπου καταμαράν.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά πρωτοπορεί με έναν ακόμη πιο εντυπωσιακό τρόπο, πάντρεμα της ηλεκτροκίνησης με την τεχνολογία κυψελών υδρογούν

Δοκιμάζει το πρωτότυπο Chase Zero, το πρώτο «πλεούμενο» με τεχνολογία ενεργειακών κυψελών από την Toyota που δεν εκπέμπει CO2, χωρίς να χάνει τον αγωνιστικό χαρακτήρα του. Το εκρηκτικό catamaran πρόκειται να λάβει μέρος στο κύπελλο Αμερικής που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο Oakland των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

To Chase Zero μπορεί να φιγουράρει στον βόρειο Ειρηνικό ωκεανό με ισχύ που ξεπερνά του 550 ίππους. Η μέγιστη ταχύτητα του δεκάμετρου σκάφους πλησιάζει τους 50 κόμβους, με την φυσιολογική ταχύτητα ταξιδιού να είναι 30 κόμβοι. Σαν ένα πολύ γρήγορο ταχύπλοο ή αν προτιμάτε όσο συνηθίζει να «τρέχει» η δίωξη του Λιμενικού σώματος.

Το catamaran μηδενικών ρύπων έχει πλήρωμα έξι ατόμων και μπορεί να διανύσει μέχρι 180 χιλιόμετρα με ταχύτητα 35 κόμβων. Διαθέτει τέσσερις δεξαμενές υδρογόνου με χωρητικότητα 33 κιλών η καθεμία, με την συγκεκριμένη τεχνολογία κυψελών υδρογόνου να αναλαμβάνει την κίνηση του Chase Zero μέχρι την τελική των 30 κόμβων. Στη συνέχεια «πιάνει δουλειά» ο ηλεκτροκινητήρας που εκτοξεύει την τελική του αγωνιστικού στους 50 κόμβους ή αν προτιμάτε περίπου 93 χλμ./ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί δεν προχωρά το υδρογόνο ως καύσιμο;
Ελληνική συμμαχία μαμούθ για ηλεκτρικά-υδρογόνο – Ποιες εταιρείες συμμετέχουν;
Formula Ε: Με κυψέλες υδρογόνου για τα μονοθέσια Gen4