Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ακρόπολις – LIVE: Απολογισμός για το 2022 (+video)

Ελλάδα 12:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Ακρόπολις – LIVE: Απολογισμός για το 2022 (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ακρόπολις – LIVE: Απολογισμός για το 2022 (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Παρακολουθείστε ζωντανά το συνέδριο που διεξάγεται στις 10:00 στο «The Ellinikon Experience Centre» με κεντρικό θέμα τον απολογισμό της διοργάνωσης του 2022.

Advertisement
Advertisement

Η επιστροφή του αγώνα μεταξύ των σημαντικότερων στο είδος του σε διεθνές επίπεδο, ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών, υπό τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Το Ράλλυ Ακρόπολις, που ουσιαστικά αναβίωσε το 2021, διάγει μια από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας του, με πιο πρόσφατη απόδειξη την άρτια διοργάνωση του 2022, η οποία δικαίως θα μείνει στην ιστορία των αγώνων και για την υπερειδική διαδρομή στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Η εικόνα του κατάμεστου ΟΑΚΑ ταξίδεψε σε εκατοντάδες χώρες, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κόσμου του motorsport και όχι μόνον.

Όπως πέρυσι, λίγο πριν το κλείσιμο της χρονιάς, ο χρόνος κρίνεται κατάλληλος για μια «σύνοψη» όσων έγιναν, μέσω ενός συνεδρίου. Στόχοι του EKO ACROPOLIS RALLY FORUM 2022 είναι:

  1. Η ανάδειξη σημαντικών πτυχών του αγώνα
  2. Η μεταλαμπάδευση επιμέρους θεμάτων σε νέους φοιτητές/τριες που σπουδάζουν σε συναφές αντικείμενο
  3. Ο οικονομικός απολογισμός
  4. Η παρουσίαση δράσεων αναφορικά με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του αγώνα
  5. Η αξιολόγηση της πρώτης χρονιάς εφαρμογής υβριδικής τεχνολογίας στα αγωνιστικά αυτοκίνητα
  6. Η αποτύπωση της επένδυσης των χορηγών
Advertisement
Advertisement

Για να δείτε το συνέδριο κάντε κλικ εδώ, επίσης μεταδίδεται ζωντανά στο σχετικό υπερσύνδεσμο από την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα.

Το EKO Ράλλυ Ακρόπολις είναι πολύ περισσότερα από ένας αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA. Πρόκειται για ένα όχημα εξαίρετης επικοινωνίας του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, για μια πηγή εσόδων για τις περιοχές όπου διεξάγεται, καθώς και για μια πλατφόρμα επικοινωνίας καλών πρακτικών Οδικής Ασφάλειας που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η κοινωνία μας.

Advertisement

Την ίδια ώρα, εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως η συνύπαρξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα είναι εφικτή και μάλιστα αποδοτική.

Το Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί πεδίο συνεργασίας χιλιάδων ανθρώπων, διαφορετικών φύλων, ηλικιών, μορφωτικού επιπέδου, τόπου διαμονής και επαγγελματικής κατάρτισης. Είναι εργαστήρι δοκιμής και εξέλιξης νέων ιδεών και τεχνολογιών στους τομείς της επικοινωνίας, του περιβάλλοντος της αυτοκινητοβιομηχανίας. Πρωτίστως, όμως, είναι μια μεγάλη γιορτή για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και ξένους φιλάθλους, που απολαμβάνουν το μοναδικό θέαμα που εξασφαλίζει το «πέρασμά» του από σημεία μοναδικού φυσικού κάλλους σε Αττική, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα.

Advertisement

Δύσκολα μπορεί κανείς να απαριθμήσει όλες τις ψηφίδες που απαρτίζουν την άρτια διοργάνωση ενός αγώνα όπως το EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Αθλητικό μέρος, εθελοντές, ασύρματες επικοινωνίες, ασφάλεια, προβολή, διαφήμιση, marketing, χορηγοί, οργάνωση, μεταφορές, ΟΜΑΕ, Υφυπουργείο Αθλητισμού, ΟΑΚΑ, ΕΡΤ, COSMOTE, WRC, FIA, Ερυθρός Σταυρός, περιβαλλοντικό αποτύπωμα, δράσεις Οδικής Ασφάλειας, κατασκευή Υπερειδικής από την ΑΚΤΩΡ, εκπαίδευση στελεχών, ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Δήμοι, ΟΤΑ. Φαντάζει άθλος η αρμονική συνεργασία όλων των ανωτέρω για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Υπενθυμίζεται πως για τρίτη διαδοχική χρονιά το Ράλλυ Ακρόπολις θα σημάνει την έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου. Συγκεκριμένα, στις 7-10 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το Ράλλυ Ακρόπολις, που θα αποτελέσει τον 10ο γύρο του αναβαθμισμένου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA για το 2023.

Το Ράλλυ των Θεών, έχοντας κερδίσει μια σταθερή θέση στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA, το 2023 θα συνδυάσει την αγωνιστική πρόκληση, που αναμφίβολα εγγυάται για το Πρωτάθλημα, με τους εορτασμούς των 70 χρόνων παρουσίας του στα διεθνή αθλητικά δρώμενα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σεπτέμβριος 2023, ο μήνας του επόμενου «Ράλλυ Ακρόπολις»
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Μικρές ιστορίες που εκπλήσσουν
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Οι θεατές