Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Asian Le Mans Series, Ντουμπάι #2: Δύο στα δύο για Λασκαράτο (video)

Ελλάδα 3:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Asian Le Mans Series, Ντουμπάι #2: Δύο στα δύο για Λασκαράτο (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Asian Le Mans Series, Ντουμπάι #2: Δύο στα δύο για Λασκαράτο (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Εντυπωσιακό είναι το ξεκίνημα της σεζόν του Asian Le Mans Series 2021 για τον Ανδρέα Λασκαράτο!

Advertisement
Advertisement

Μετά τη νίκη στην κλάση LMP2 Am στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν που έλαβε χώρα στην πίστα του Ντουμπάι, το πρωτότυπο Oreca 07 – Gibson #18 της Era Motorsport επικράτησε και στον δεύτερο αγώνα, που διεξήχθη πάλι στην πίστα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων!

Ο 34χρονος μοιράστηκε χρέη οδηγού με τους Kyle Tilley και Dwight Merriman και αυτή τη φορά, οδήγησε στο τελευταίο, κρίσιμο stint, όντας πίσω από το τιμόνι την τελευταία ώρα της 4ωρης μάχης.

Laskaratos-AsianLeMans2021-Rd1-Dubai1-l1000x600

Advertisement
Advertisement

Μέχρι να… αναλάβει ο Ανδρέας, ο αγώνας του #18 δεν ήταν άνευ απροόπτων. Ειδικά στο ξεκίνημα, o Merriman δεν εκμεταλλεύτηκε την pole στην Κλάση και έκτη θέση στο grid. Δύο μπλοκαρίσματα στον πρώτο γύρο, έφεραν πρόωρο Pit stop με αποτέλεσμα το πρωτότυπο της Era Motorsport να πέσει στην 24η θέση.

Εξίσου περιπετειώδες ήταν το υπόλοιπο του stint, με τον Merriman να παραδίδει σκυτάλη στον Tilley μετά από 90 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, το #18 είχε ανακάμψει, όντας στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης και πρώτη της LMP2 Am.

Laskaratos-AsianLeMans2021-Rd1-Dubai1-j1000x600

Advertisement

Με τον Αμερικανό στο τιμόνι ανέβηκε έκτο και μετά τα προβλήματα του #28 με τον πρώην οδηγό της Formula 1 και νυν της Formula E, Stoffel Vandoorne, η ομάδα του Ανδρέα σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση της γενικής.

Ο Λασκαράτος πέρασε πίσω από το τιμόνι λίγο πριν από τη συμπλήρωση τριών ωρών, οδήγησε γρήγορα αλλά συνετά και παρότι στο πέσιμο της καρό σημαίας η Era είχε κάνει συνολικά 6 (!) pit stop, κρατήθηκε δίχως προβλήματα στην πέμπτη θέση της γενικής – μία ψηλότερα σε σχέση με την πρεμιέρα της σεζόν.

Advertisement

Laskaratos-AsianLeMans2021-Rd1-Dubai1-trophy-b1000x623

Έτσι, o Έλληνας οδηγός μετράει δύο πρωτιές στην LMP2 Am σε ισάριθμους αγώνες!

Δείτε ολόκληρο τον αγώνα, στο video που ακολουθεί…

Advertisement

Η δράση στο Asian Le Mans Series συνεχίζεται δίχως διάλειμμα, με το σκηνικό να μεταφέρεται στο Άμπου Ντάμπι και την πίστα της Yas Marina, που το προσεχές Σαββατοκύριακο φιλοξενεί δύο ακόμα 4ωρους αγώνες!

Με αυτούς θα ολοκληρωθεί και η σύντομη, ελέω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 σεζόν του 2021. Κι αν συνεχίσει έτσι, ο Λασκαράτος θα πανηγυρίσει τον τίτλο!

Laskaratos-AsianLeMans2021-Rd1-Dubai1-c1000x600

Διαβάστε επίσης:
Asian Le Mans Series, Ντουμπάι #1: Νίκη στην LMP2 Am για Λασκαράτο (video)

Στο IndyCar o Romain Grosjean!

Όταν ο Valentino Rossi βρέθηκε μία ανάσα από τη Sauber F1!