Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Asian Le Mans Series, Ντουμπάι #1: Νίκη στην LMP2 Am για Λασκαράτο (video)

Ελλάδα 7:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Asian Le Mans Series, Ντουμπάι #1: Νίκη στην LMP2 Am για Λασκαράτο (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Asian Le Mans Series, Ντουμπάι #1: Νίκη στην LMP2 Am για Λασκαράτο (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Με το δεξί ξεκίνησε τη συμμετοχή του στο Asian Le Mans Series του 2021 ο Ανδρέας Λασκαράτος!

Advertisement
Advertisement

Ο 34χρονος που τα τελευταία χρόνια εκπροσωπεί τα ελληνικά χρώματα στους αγώνες αντοχής, ακολουθεί φέτος όλο το πρόγραμμα του θεσμού, ως επίσημος οδηγός της επιτυχημένης ομάδας Era Motorsport.

O Λασκαράτος μοιράστηκε το πρωτότυπο Oreca 07 – Gibson #18 με τους Kyle Tilley και Dwight Merriman και η παρουσία τους αυτές τις ημέρες στο Ντουμπάι κρίνεται άκρως θετική.

Laskaratos-AsianLeMans2021-Rd1-Dubai1-a1000x600

Advertisement
Advertisement

Μετά την κατάκτηση της pole position στην κατηγορία LMP2 Am, ήρθε η νίκη στον αγώνα, μετά από 4 ώρες μάχης στην πίστα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο Λασκαράτος ήταν πίσω από το τιμόνι όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, μάλιστα προσωρινά σκαρφάλωσε από την έκτη θέση της γενικής κατάταξης, στην τέταρτη.

Στην πορεία του αγώνα, άμεσος αντίπαλος αποδείχθηκε το #11, η Ligier JS P217-Gibson της Eurointernational με τους Neale Muston και John Corbett να μοιράζονται χρέη οδηγού. Όμως με τον Έλληνα οδηγό να περνάει ξανά στο κόκπιτ του #18 λίγο πριν τη συμπλήρωση τριών ωρών, το προβάδισμα αυξήθηκε και έτσι ο Λασκαράτος είδε την καρό σημαία έκτος γενικής και πρώτος στην LMP2 Am.

Laskaratos-AsianLeMans2021-Rd1-Dubai1-c1000x600

Advertisement

Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Έλληνας οδηγός δήλωσε: «Πρώτος αγώνας και πρώτη νίκη αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτούμε. Αύριο πρέπει να πιέσουμε ξανά. Ενώ κερδίσαμε, το αυτοκίνητο υστερεί σε απόλυτο ρυθμό, πράγμα που καταφέραμε να ξεπεράσουμε με έξυπνη στρατηγική και διαχείριση του αγώνα. Όμως, με τις απαραίτητες αλλαγές, θα είμαστε έτοιμοι για αύριο»!

Τη νίκη κατέκτησε το #26 της G-Drive Racing, με τους Ferdinand Habsburg, Yifei Ye και Rene Binder πίσω από το τιμόνι της Aurus 01-Gibson. Δεύτερο ήταν το Oreca 07-Gibson #28 της JOTA με τον Sean Galeal και τον πρώην οδηγό της Formula 1 και νυν της Formula E, Stoffel Vandoorne. Το βάθρο συμπλήρωσε το Oreca 07-Gibson #5 της Phoenix Racing, με τους Matthias Kaiser, Simon Trummer, Nicki Thiim.

Advertisement

Laskaratos-AsianLeMans2021-Rd1-Dubai1-f1000x600

Στην έβδομη θέση της γενικής και πρώτη της LMP3 ήταν η Ligier JSP320-Nissan #23 της United Autosports, με τους Manuel Maldonado, Rory Penttinen και Wayne Boyd.

Όσο για τα sportscars της κατηγορίας GT, εκεί πανηγύρισαν οι Ralf Bohn, Alfred Renauer και Robert Renauer, με την Porsche 911 GT3 R #99 της Precote Herberth Motorsport, που βρέθηκαν στη 13η θέση της γενικής κατάταξης – ανάμεσα σε συνολικά 36 συμμετοχές.

Advertisement

Δείτε τα highlights του αγώνα στο video που ακολουθεί…

Πρέπει να σημειωθεί πως στο Asian Le Mans Series συμμετέχουν πολλά γνωστά ονόματα του παγκόσμιου motorsport αφού πέραν των προαναφερθέντων, στο Ντουμπάι μονομάχησαν και οι πρώτην οδηγοί της F1, Giancarlo Fisichella και Narain Karthikeyan, καθώς και αρκετοί ακόμα οδηγοί πρώτης γραμμής: Raffaele Marciello, Duncan Tappy, Maxime Martin, Davide Rigon κ.α.

Αύριο, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, διεξάγεται στην ίδια πίστα ο δεύτερος γύρος του θεσμού. Και ο Ανδρέας Λασκαράτος θα είναι ξανά στην pole position της LMP2 Am. Η εκκίνηση του αγώνα είναι προγραμματισμένη για τις 10.45 ώρα Ελλάδας.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο τον αγώνα του Ντουμπάι, στο παρακάτω video…

Διαβάστε επίσης:
LIVE: Δείτε τον αγώνα του Ανδρέα Λασκαράτου στο Ντουμπάι για το Asian LeMans Series

Στο IndyCar o Romain Grosjean!

Όταν ο Valentino Rossi βρέθηκε μία ανάσα από τη Sauber F1!