Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Όταν ο Valentino Rossi βρέθηκε μία ανάσα από τη Sauber F1!

Ελλάδα 18:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όταν ο Valentino Rossi βρέθηκε μία ανάσα από τη Sauber F1!

FORMULA 1

Όταν ο Valentino Rossi βρέθηκε μία ανάσα από τη Sauber F1!

FORMULA 1

Το σενάριο συμμετοχής του Valentino Rossi στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 δεν είναι νέο, όμως για πρώτη φορά σε αυτό εμπλέκεται και η ομάδα της Sauber (σ.σ. τη νυν Alfa Romeo Racing).

Advertisement
Advertisement

Ο πρώην πρόεδρος της Ferrari, Luca Di Montezemolo, μίλησε στην ιταλική βερσιόν του Motorsport.com και έδωσε μία νέα διάσταση στο όλο θέμα που κακά τα ψέματα, απασχολεί εδώ και 15 χρόνια.

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στους δύο τροχούς, είχε κάνει πολλές φορές δοκιμές με την ιταλική ομάδα.

Μάλιστα, είχε εντυπωσιάσει τον σπουδαίο Michael Schumacher όταν το 2004 έκανε δοκιμές στην πίστα του Φιοράνο και ήταν μόνο 0.7sec πιο αργός από τον Γερμανό!

Advertisement
Advertisement

rossi_action1000x600

Όμως σε ότι αφορούσε στο μεγάλο βήμα αγωνιστικής εμπλοκής, το όνομά του είχε συζητηθεί δύο φορές: η μία όταν το 2009 τραυματίστηκε στην Ουγγαρία ο Felipe Massa και έμεινε εκτός στο υπόλοιπο της σεζόν και η άλλη, σε περίπτωση που περνούσε η σχεδόν… μόνιμη πρόταση του Montezemolo προς τη FIA για τη συμμετοχή και τρίτου μονοθεσίου από κάποιες ομάδες.

Όμως, όπως αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος των κόκκινων, επιβεβαιώνοντας έτσι τα λεγόμενα του πατέρα του Rossi που είχε δηλώσει το 2016 πως ο γιος του βρέθηκε πολύ κοντά στο να τρέξει στη Formula 1, η Ferrari ήθελε να του δώσει μία σεζόν στη Sauber F1! Όμως ο «Γιατρός» δεν τόλμησε τη μετάβαση στους δύο τροχούς.

Advertisement

rossi_getsready1000x600

«Όλοι ξέρουν πως δεν ήταν τρικ για δημοσιότητα, η Ferrari δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο. Ξεκίνησε ως προσπάθεια να εκπληρώσουμε την επιθυμία ενός σπουδαίου πρωταθλητή. Είδαμε όπως πως ήταν γρήγορος. Δεν είχε σταθερότητα αλλά είχε προοπτική και επιθυμία. Κάποια στιγμή σκεφτήκαμε πως θα μπορούσε να κάνει μία σεζόν στη Sauber αλλά ήταν έξυπνος και προτίμησε να παραμείνει το #1 στις μοτοσυκλέτες αντί να προσπαθήσει να γίνει το #4 ή #5 στη Formula 1», είπε ο Montezemolo.

Advertisement

Όσο για τον Rossi, στα 41 του πλέον, συνεχίζει στο MotoGP και φέτος θα αγωνίζεται στη Petronas Yamaha SRT.

misano-emiliaromana-motogp2020-rd7-rossi-b1000x600

Διαβάστε επίσης:
H πρώτη μέρα του Vettel στην Aston Martin (video)

Advertisement

Οι πρώτοι γύροι του Sainz με τη Ferrari (video)

Η πρώτη ημέρα του Perez στη Red Bull Racing (videos)