Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Στο IndyCar o Romain Grosjean!

Ελλάδα 7:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο IndyCar o Romain Grosjean!

ΑΓΩΝΕΣ

Στο IndyCar o Romain Grosjean!

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί μετά το συγκλονιστικό ατύχημα στο Grand Prix του Σακχίρ οι περισσότεροι να σκέφτονταν να κρεμάσουν το… κράνος και τα αγωνιστικά τους γάντια, όμως ο Romain Grosjean συνεχίζει και μάλιστα τολμά τη μεταπήδηση στο IndyCar!

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος που είδε την πόρτα της εξόδου από τη Haas F1 και κατά συνέπεια τη Formula 1, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Dale Coyne RacingRick Ware Racing, για να οδηγήσει το μονοθέσιο #51, με κινητήρα Honda στην πλάτη!

Όμως ο 34χρονος δεν θα έχει πλήρες πρόγραμμα. Θα τρέξει στους 13 αγώνες που διεξάγονται σε κανονικές πίστες και σιρκουί πόλης, όχι όμως στους 4 αγώνες που διεξάγονται αποκλειστικά σε οβάλ πίστες – συμπεριλαμβανομένων και των 500ων Μιλίων της Ινδιανάπολης.

«Είμαι ενθουσιασμένος που έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και το NTT IndyCar Series. Είχα διάφορες επιλογές αλλά διάλεξα το IndyCar γιατί ήταν αυτή που μου άρεσε περισσότερο. Ωστόσο, ακόμα δεν είμαι έτοιμος για να τα βάλω με τα οβάλ. Στο IndyCar οι διαφορές είναι πολύ μικρότερες απ’ ότι έχω συνηθίσει στην καριέρα μου. Θα είναι συναρπαστικό που θα διεκδικώ ξανά βάθρα και νίκες», είπε μεταξύ άλλων ο Grosjean.

Advertisement
Advertisement

IndyCar-2020-Rd1-action-by-Chris-Owens-a1000x600

Η πρώτη του επαφή με το μονοθέσιο της Dale Coyne Racing το οποίο διαχειρίζεται η RWR στην παρθενική της σεζόν πλήρους εμπλοκής στο θεσμό, θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου στο προγραμματισμένο τεστ στο Barber Motorsports Park. Ο Grosjean θα οδηγεί φέτος μία Dallara DW12 που φέρει V6 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2.2lt.

Το όνομα του teammate του θα ανακοινωθεί προσεχώς αν και φαβορί είναι ο γιος του ιδιοκτήτη, ο Cody Ware.

Advertisement

Ο Grosjean ολοκλήρωσε μία πλούσια καριέρα στη Formula 1, όπου αγωνίστηκε με τα χρώματα των Renault, Lotus και Haas. Συμμετείχε σε 181 Grand Prix (πήρε εκκίνηση στα 179), ανέβηκε 10 φορές στο βάθρο και σημείωσε μία φορά τον ταχύτερο γύρο.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Όταν ο Valentino Rossi βρέθηκε μία ανάσα από τη Sauber F1!

Η επιστροφή του Mick Schumacher στο Φιοράνο (video)

Θετικός στον Covid-19 κι o Gasly!

Advertisement