Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

24 Ώρες του Le Mans: Ferrari εναντίον Toyota (+video)

Ελλάδα 20:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

24 Ώρες του Le Mans: Ferrari εναντίον Toyota (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

24 Ώρες του Le Mans: Ferrari εναντίον Toyota (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο επετειακός 100ος αγώνας των 24 ωρών του Le Mans βρίσκεται στο τελευταίο τρίτο του. Και η μάχη για την κορυφή είναι μεταξύ της Ferrari #51 και του Toyota #8.

Advertisement
Advertisement

Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Τζέιμς Καλάντο είναι πίσω από το τιμόνι της 499P ενώ ο Ριο Χιρακάβα οδηγεί το GR010.

Κατά τις αρχικές ώρες του βραδινού σκέλους ήταν το Peugeot #94 που είχε την πρώτη θέση στην κατάταξη. Ωστόσο ο ανταγωνισμός που αντιμετώπισε ήταν έντονος από το μόνο Toyota που έχει μείνει στον αγώνα. Ο Χιαρακάβα πέρασε τον Μίλερ, που οδηγούσε το Peugeot, για να πάρει προσωρινά την πρωτοπορία. Το ίδιο θα έπραττε και η Ferrari #51 με τον Τζέιμς Καλάντο.

Advertisement
Advertisement

Η κατάσταση για το Peugeot #94 δεν βελτιώθηκε. Αρχικά του επιβλήθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων για παράβαση στη διάρκεια ενός εκ των pit-stops. Η καταστροφή, όμως, ήρθε όταν ο Γκουστάβο Μενέζες -ο οποίος είχε αλλάξει με τον Μίλλερ- είχε έξοδο στο σικέιν Mulsanne. Η ζημιά στο 9Χ8 ήταν εκτεταμένη και το έθεσε εκτός δεκάδας και ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης.

Advertisement

Άλλα δύο αγωνιστικά αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η Ferrari #50 έχασε πολύ χρόνο λίγο πριν την συμπλήρωση 11 ωρών, λόγω διαρροής υγρών από το υβριδικό σύστημα. Από την άλλη, η Porsche #5 καθυστέρησε λόγω διαρροής από το υδραυλικό σύστημα.

Advertisement

Έτσι, ενώ έχουν συμπληρωθεί πάνω από 16 ώρες αγώνα, η Ferrari #51 προηγείται με το Toyota #8 να έπεται για 23 δευτερόλεπτα. Αρκετά πιο πίσω -σχεδόν για έναν γύρο- βρίσκονται οι δύο Cadillac #2 και #3, ενώ το Peugeot #93 συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Advertisement

Η μάχη αναμένεται συγκλονιστική μέχρι τέλους. Θα έχουμε την έκτη συνεχόμενη νίκη της Toyota στο Le Mans ή θα καταφέρει μία Ferrari να κατακτήσει και πάλι το circuit de la Sarthe για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1965;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
24 Ώρες του Le Mans: Η επιστροφή της Ferrari! (+video)
24 Ώρες του Le Mans: Δραματική εκκίνηση με δύο ατυχήματα (+video)
24 Ώρες του Le Mans: Η Peugeot μπροστά έπειτα από 8 ώρες (+video)