Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επίθεση στη Βραζιλία για Red Bull!

Ελλάδα 18:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίθεση στη Βραζιλία για Red Bull!

ΑΓΩΝΕΣ

Επίθεση στη Βραζιλία για Red Bull!

ΑΓΩΝΕΣ

Η Αυστριακή ομάδα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών στο Ώστιν έχει επικεντρώσει την προσοχή της στη μάχη του τίτλου ανάμεσα σε Φέτελ και Αλόνσο που θα κριθεί την ερχόμενη Κυριακή στη θρυλική πίστα του Ιντερλάγος στη Βραζιλία (σ.σ: απευθείας Alpha, 17:00). Το προβάδισμα 13 βαθμών που έχει ο Φέτελ δίνει στους Ταύρους την πολυτέλεια της επιλογής.  Στο Γερμανό πρωταθλητή το 2010 και το 2011 αρκούν οι 12 βαθμοί της τέταρτης θέσης για να διατηρήσει τον τίτλο του. Σ’ αυτό το σενάριο ακόμη κι αν κερδίσει ο Αλόνσο θα ισοβαθμίσουν και ο Φέτελ θα πάρει τον τίτλο γιατί θα έχει μια νίκη περισσότερη (5) από τον Αλόνσο (4).

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας για τη στρατηγική της ομάδας του στη Βραζιλία ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ αποσαφήνισε: «Θα πρέπει να προσεγγίσουμε τον επόμενο αγώνα όπως τους προηγούμενους 19. Πρέπει να επιτεθούμε από την πρώτη στιγμή και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε όλους τους τομείς, το μονοθέσιο, τη στρατηγική, τους οδηγούς και την αξιοπιστία. Μπορεί να συμβούν τα πάντα όπως έχουμε δει φέτος. Είναι θετικό ότι πάμε στον τελευταίο αγώνα με βαθμολογικό προβάδισμα και ελπίζω να τελειώσουμε τη δουλειά».

Ο Φέτελ για να διατηρήσει τον τίτλο αρκεί να τερματίσει τέταρτος.  Μια ματιά στα φετινά αποτελέσματα καταδεικνύει πως μόνο σε έξι από τους 19 αγώνες ο Γερμανός πρωταθλητής τερμάτισε κάτω από την τέταρτη θέση. Άρα δεν έχει περισσότερες από 30% πιθανότητες να συμβεί αυτό. Ακόμη κι αν συμβεί όμως ο Αλόνσο πρέπει να είναι στο βάθρο για να ελπίζει. Ο Ισπανός από τους 19 φετινούς αγώνες έχει ανέβει στο βάθρο σε 12. Άρα οι πιθανότητες να το επαναλάβει είναι κοντά στις 70%.

Η πρόβλεψη καιρού στο Ιντερλάγος κάνει λόγο για βροχή που μπορεί ν’ αλλάξει τα δεδομένα.
[nggallery id=695]
Κείμενο: Τάκης Πουρναράκης
Πηγή: prothema.gr

Advertisement
Advertisement