Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Απαγορεύτηκε το διπλό DRS

Ελλάδα 16:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απαγορεύτηκε το διπλό DRS

ΑΓΩΝΕΣ

Απαγορεύτηκε το διπλό DRS

ΑΓΩΝΕΣ

Κάθε χρόνο οι ομάδες αναζητούν καινοτομίες και προηγμένες τεχνολογικά λύσεις ώστε να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους. Συνήθως αυτές ακροβατούν στα όρια των κανονισμών και όπως συμβαίνει τώρα με το διπλό DRS, δεν παίρνουν το πράσινο φως για την επόμενη σεζόν. Η πλήρης εκμετάλλευση του συστήματος DRS που είναι ελεύθερο για όλους, ξεκίνησε φέτος με τη Mercedes να βρίσκει τον τρόπο να μεγιστοποιεί τα οφέλη της χρήσης της κινητής πίσω αεροτομής, μέσω δύο οπών στο πλαϊνό στέλεχος που κατεύθυναν τον αέρα προς την εμπρός αεροτομή.

Advertisement
Advertisement

Πολλά ακούστηκαν, πολλές ομάδες είχαν ενστάσεις αλλά η FIA επέτρεψε το σύστημα αυτό. Η Lotus που ήταν η ομάδα που διαμαρτυρήθηκε περισσότερο, αποφάσισε τελικά να κάνει μία ανάλογη, δική της ερμηνεία του κανονισμού.

Αυτή δοκιμάστηκε στις ελεύθερες δοκιμές σε Γερμανία και Ουγγαρία και αναμένεται να τη δούμε να χρησιμοποιείται κανονικά στα μονοθέσια των Κίμι Ράικονεν και Ρομέν Γκροζάν στον επόμενο αγώνα, στο Βέλγιο, στις 2 Σεπτεμβρίου.

Το θέμα είναι, πως δεν θα έχουν και πολλά περιθώρια για τη χρήση και την εξέλιξη του – μόνο 9 αγώνες. Μέχρι το τέλος δηλαδή της σεζόν αφού το Τεχνικό Συμβούλιο της παγκόσμια ομοσπονδίας, αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση του διπλού DRS για το 2013. Πράγμα που περιμένουμε να επικυρωθεί μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Advertisement
Advertisement