Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το πρώτο ηλεκτρικό Cupra δοκιμάζεται στους -30ºC (+video)

Ελλάδα 18:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο ηλεκτρικό Cupra δοκιμάζεται στους -30ºC (+video)

Mobility

Το πρώτο ηλεκτρικό Cupra δοκιμάζεται στους -30ºC (+video)

Mobility

Το Cupra Born υποβάλλεται σε τελικές χειμερινές δοκιμές κοντά στον Αρκτικό Κύκλο πριν από την κυκλοφορία του, για να διασφαλιστεί πως δεν θα επηρεάζει την απόδοση του πρώτου 100% ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Cupra.

Advertisement
Advertisement

Ως τώρα το Cupra Born, έχει κάνει πάνω από 1.000 χλμ. δοκιμών, στις οποίες οι μηχανικοί δοκιμάζουν την τεχνολογία αιχμής, το δυναμισμό στην οδήγηση και την άνεση του.

Μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Αρκτικό Κύκλο. Σε μια εντελώς λευκή γη, όπου χρησιμοποιούνται περίπου 200 διαφορετικές λέξεις για την περιγραφή του χιονιού από την τοπική κουλτούρα, με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 30 βαθμούς κάτω από το μηδέν και σε μία πίστα πάνω σε μια παγωμένη λίμνη 6 τετρ. χλμ.

Εκεί οι μηχανικοί της Cupra έχουν περάσει δύο χρόνια δοκιμάζοντας το πρώτο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Cupra. Σε αυτό το σκληρό περιβάλλον, χρησιμοποιούν τεχνολογία αιχμής για να οδηγήσουν την ανάπτυξη του Cupra Born στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά και για το πιέσουν στα όριά του στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι μια αποφασιστική φάση στην ανάπτυξη του Cupra Born. Η ομάδα της Cupra υποβάλλει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε περισσότερες από 1.000 δοκιμές στις πιο κρύες θερμοκρασίες του πλανήτη. Η δοκιμή αντοχής συνίσταται στην οδήγηση 30.000 χιλιομέτρων μέρα και νύχτα. Εκεί δοκιμάζεται:

  • Το Dynamic Chassis Control και οι διαφορετικές ρυθμίσεις των αμορτισέρ. Σε μία πίστα σε παγωμένη λίμνη, όπου το εσωτερικό τμήμα της γλιστρά περισσότερο, ενώ το εξωτερικό λιγότερο, προκειμένου να προωθηθεί η ολίσθηση. Με αυτόν τον τρόπο, οι μηχανικοί διασφαλίζουν τα sport χαρακτηριστικά του μοντέλου χωρίς επιπτώσεις στο περιβάλλον.
  • Η ακρίβεια πέδησης. Το Cupra Born δοκιμάζεται σε κομμάτια που συνδυάζουν επιφάνειες πάγου και ασφάλτου με διαφορετικούς τρόπους, πράγμα που σημαίνει διαφορετικές συνθήκες πρόσφυσης. Η ομάδα των μηχανικών αναδημιουργεί τις πιο δύσκολες συνθήκες, όπου οι αισθητήρες των φρένων και στους τέσσερις τροχούς αναλύουν κάθε τύπο εδάφους για να βρουν την ισορροπία που παρέχει το πιο σταθερό φρενάρισμα.

  • Άνεση. Επειδή είναι πλήρως ηλεκτρικό, η απόκριση του συστήματος κλιματισμού είναι άμεση. Ακόμα και στους -30ºC, το όχημα παρέχει το μέγιστο επίπεδο ισχύος θέρμανσης από το πρώτο δευτερόλεπτο. Παρά το γεγονός ότι απέχουν σχεδόν 4.000 χλμ., από το Τεχνικό Κέντρο στο Martorell (Βαρκελώνη), οι μηχανικοί χρησιμοποίησαν τεχνολογία αιχμής, όπως εκτυπωτές 3D, για την ανάπτυξη του συστήματος κλιματισμού. Ξεπέρασαν πολλές προκλήσεις. αφενός, για να δημιουργήσουν ένα αθόρυβο και αποτελεσματικό σύστημα για να αποκτήσετε την καλύτερη αίσθηση άνεσης διατηρώντας παράλληλα το υψηλότερο επίπεδο αυτονομίας.
Advertisement

Η παγκόσμια πρεμιέρα του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου 100% της Cupra θα γίνει στις αρχές Μαΐου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Wonderkid της Barca έγινε πρεσβευτής της CUPRA (video)
Οδηγούμε: CUPRA Formentor VZ
Η CUPRA ξεκινά τη νέα της εποχή