Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το νέο Genesis G90, την κορεάτικη S-Class

Ελλάδα 20:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το νέο Genesis G90, την κορεάτικη S-Class

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το νέο Genesis G90, την κορεάτικη S-Class

ΝΕΑ

Η ναυαρχίδα της Genesis υποβάλλεται σε ολιστική αναβάθμιση και αυξάνει τον ανταγωνισμό στην κατηγορία των μεγάλων sedan που προορίζονται για VIP μετακινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων επίσημων φωτογραφιών με πρωταγωνίστρια τη νέα γενιά του μεγάλου sedan της Genesis, G90, η εταιρεία γνωστοποίησε κάθε λεπτομέρεια.

Στο εσωτερικό μεγάλη ατραξιόν είναι οι δύο, ενιαίες οθόνες για το σύστημα πολυμέσων και τον πίνακα οργάνων, αμφότερες με διαγώνιο 12,3”. Παράλληλα, υπάρχει ένα πολυλειτουργικό τιμόνι δύο ακτινών, κομψοί αεραγωγοί και ψηφιακοί διακόπτες για το σύστημα κλιματισμού.

Στην κεντρική κονσόλα εδρεύει ένας μεγάλος περιστροφικός διακόπτης για τον έλεγχο του infotainment και για την ψυχαγωγία των επιβατών φροντίζει ηχοσύστημα της Bang & Olufsen με 23 ηχεία.

Advertisement
Advertisement

Το «παρών» δίνει σύστημα ατμοσφαιρικού φωτισμού, εκκίνησης του μοτέρ με αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, δύο πανοραμικές οροφές, ενώ είναι το πρώτο μοντέλο της Genesis που εφοδιάζεται με σύστημα έγχυσης αρώματος. Αυτό ελέγχεται μέσω του infotainment όπως και του διακόπτη στο υποβραχιόνιο των πίσω καθισμάτων.

Advertisement

Τα τελευταία ενσωματώνουν λειτουργία μασάζ, με τρεις επιλογές για τη διάρκεια και την ένταση. Στη δεξιά πλευρά της «γαλαρίας» υπάρχει ένα VIP κάθισμα με υποπόδιο και ενσωματωμένες  λειτουργίες εξαερισμού, θέρμανσης και ηλεκτρικής ανάκλισης.

Άφθονοι είναι και οι αποθηκευτικοί χώροι, με χαρακτηριστικό ένα συρτάρι για περιοδικά και βιβλία στο εσωτερικό μέρος της πίσω κολόνας (“C” pillar), ενώ συναντώνται και οθόνες στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων.

Advertisement

Διευκόλυνση και επιπλέον δόσεις πολυτέλειας υπόσχεται το σύστημα “Auto Flush Door Handles” με pop-up χειρολαβές που αναδύονται ενόσω πλησιάζει ο οδηγός, ενώ υπάρχει και σύστημα “Easy Close” για το ταυτόχρονο κλείσιμο και των τεσσάρων θυρών με το πάτημα ενός κουμπιού.

Για την κίνηση του νέου Genesis G90 θα φροντίζει ένας V6 βενζινοκινητήρας 3,5 λίτρων, πλαισιωμένος από 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η απόδοση δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά αναμένεται να ανέρχεται σε 380 PS / 530 Nm, με τη δύναμη να φτάνει και στους τέσσερις τροχούς.

Advertisement

Το οπλοστάσιο του μοντέλου περιλαμβάνει, επίσης, αερανάρτηση που ανασηκώνει το αμάξωμα κατά σχεδόν 25 χλστ, τετραδιεύθυνση, αλλά και ένα προηγμένο παραμετροποιήσιμο σύστημα πέδησης τριών προγραμμάτων. Ένα από αυτά είναι το “Chauffeur mode” για βελούδινες ακινητοποιήσεις.

Το νέο Genesis G90 θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο επόμενο έτος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Genesis GV80: Έρχεται και στην Ευρώπη
Genesis GV70: 490 ίπποι και φόρτιση 800 Volt
Επίσημο: Genesis GV60 με Drift Mode και έως 435 ίππους