Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πλήρης αποκάλυψη για το Hyundai Staria (+video)

Ελλάδα 2:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πλήρης αποκάλυψη για το Hyundai Staria (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πλήρης αποκάλυψη για το Hyundai Staria (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το φουτουριστικό MPV θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 11 επιβάτες, ενώ ενσωματώνει πολλά premium συστήματα που υπόσχονται άνετες και γαλήνιες μετακινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Μετά τη δημοσίευση κάποιων επίσημων φωτογραφιών που γνωστοποιούσαν τη φουτουριστική εμφάνιση του νέου πολυμορφικού της Hyundai, Staria, οι Νοτιοκορεάτες έδωσαν στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία του μοντέλου.

Το Hyundai Staria θα διατίθεται με δύο κινητήρες, έναν 4κύλινδρο diesel 2,2 lt των 174 PS και 431 Nm ροπής που συνδυάζεται είτε με μηχανικό 6τάχυτο είτε με αυτόματο κιβώτιο των 8σχέσεων, και έναν βενζινοκινητήρα τεχνολογίας Smartstream. Αυτός έχει χωρητικότητα 3.500 cc παράγει 268 PS/ 331 Nm ροπής και πλαισιώνεται αποκλειστικά με 8άρι αυτόματο.

Advertisement
Advertisement

Περί διαστάσεων το μεταξόνιο φτάνει τα 3.273 mm, το μήκος 5.253 mm, το πλάτος 1.997 mm και το ύψος 1.990 mm, ενώ ο  συνολικός χώρος αποσκευών μπορεί να φτάσει έως και τα 5.000 lt. Παράλληλα, πρόκειται για ένα πλήρως ευέλικτο -υπό όρους διαμόρφωσης- πολυμορφικό, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει από δύο έως και 11 επιβάτες. Χαρακτηριστικό είναι πως το πίσω μέρος δύναται να «εξοπλιστεί» με έως και 3 σειρές καθισμάτων, με κάποια από αυτά να είναι περιστρεφόμενα (στις εκδόσεις “premium”) και να ενσωματώνουν υποπόδια, για ακόμη μεγαλύτερη άνεση.

Πίσω από το τιμόνι του οδηγού βρίσκεται ένας «ελεύθερος» ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25″, ενώ στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μια μεγάλη οθόνη αφής, παρόμοια με εκείνη του νέου Tucson.

Advertisement

Σχεδιαστικά, όπως προαναφέραμε, ενσωματώνονται πολλά νεωτεριστικά στοιχεία με αποκορύφωμα τη λεπτή LED οριζόντια λωρίδα σε ρόλο φωτών ημέρας. Πιο κάτω υπάρχει μια μοντέρνας σχεδίασης μάσκα, μέρος της οποίας είναι κάποιοι κάθετοι τοποθετημένοι κεντρικοί προβολείς.

Advertisement

Ίδια διάταξη έχουν και τα πίσω φωτιστικά σώματα, με τη φουτουριστική εικόνα να συμπληρώνουν τα λογότυπα, οι πλευρικοί καθρέπτες και οι 18άρες ζάντες –όλα σε απόχρωση ορείχαλκου χρωμίου.

Η εμπορική διάθεση του νέου Hyundai Staria θα ξεκινήσει κατά το δεύτερο μισό του έτους, αρχής γενομένης από τις αγορές τις Ασίας και της Αυστραλίας. Σημειώνεται πως η 11θεσια έκδοση θα διατεθεί αποκλειστικά στην Κορέα, ενώ οι τιμές του δεν έχουν γίνει γνωστές.

Το μοντέλο θα έρθει και στην Ευρώπη, μόνο με diesel μοτέρ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai i30 Fastback 1.5 T-GDi 160 PS 48V
Το νέο, σπορ Hyundai Kona Ν αποκαλύπτεται
Δοκιμή: Hyundai i20 1.2 84ps