Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Το σκληροπυρηνικό Cupra UrbanRebel (+video)

Ελλάδα 8:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Το σκληροπυρηνικό Cupra UrbanRebel (+video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Το σκληροπυρηνικό Cupra UrbanRebel (+video)

ΝΕΑ

Το «επιθετικής» σχεδίασης πρωτότυπο της Cupra παράγει πάνω από 400 ίππους και προλογίζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης –  Πότε είναι το λανσάρισμα.

Advertisement
Advertisement

Μόλις λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση της teaser φωτογραφίας του πρωτότυπου UrbanRebel, η Cupra προχώρησε στην πλήρη αποκάλυψή του.

Πρόκειται για το μοντέλο που εγκαινιάζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας και προλογίζει την έλευση του μελλοντικού αυτοκινήτου πόλης της που θα λανσαριστεί το 2025.

Η έκδοση παραγωγής θα αφορά ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που θα βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα MEB του ομίλου VW, την οποία χρησιμοποιεί τόσο το VW ID.3 όσο και το VW ID.4. Το μήκος είναι 4.080 χλστ., το πλάτος 1.795 χλστ. και το ύψος 1.444 χλστ, με τη μάρκα να μη δίνει πληροφορίες για το μεταξόνιο.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρει η Cupra, το design του concept car εναρμονίζεται με το πλούσιο αγωνιστικό παρελθόν της και ως εκ τούτου η εμφάνιση δεν γινόταν να μην παραπέμπει σε ένα «θηρίο» που είναι έτοιμο να ριχθεί στους αγώνες.

Σήμα κατατεθέν του UrbanRebel είναι το «επιθετικό» ρύγχος που μοιάζει στην όψη ενός καρχαρία. Το καπό διατρέχεται από γραμμώσεις και στις άκρες του υπάρχουν αιχμηροί κεντρικοί προβολείς με τριγωνική φωτεινή υπογραφή.

Advertisement

Το ταμπλό είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να παραπέμπει σε… κράνος, και την οροφή να δίνει την ψευδαίσθηση πως αιωρείται. Το αθλητικό λουκ συνεχίζεται στα πλευρά, παρουσία μιας κοφτερής γραμμής που ξεκινά από τους θόλους των τροχών για να καταλήξει στο τέλος του πλευρικού πίσω παραθύρου. Απαρατήρητοι δεν περνούν και οι τονισμένοι πίσω ώμοι, μια στιλιστική επιλογή που προσθέτει δυναμισμό και στιλ.

Advertisement

Στο πίσω μέρος φυσικά δεσπόζει μια πελώρια πτέρυγα, η οποία επωμίζεται τον ρόλο… φωτιστικών σωμάτων, δεδομένου ότι ενσωματώνει μια λεπτή οριζόντια μπάρα που αγκαλιάζει το πίσω παρμπρίζ και στη μέση της ενσωματώνει το λογότυπο της μπράντας.

Το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης παράγει έως και 430 PS (μόνιμη ισχύς 335 PS) και επιτρέπει στο UrbanRebel να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δλ.

Advertisement

Σημειώνεται ότι πρωτότυπο μοντέλο της Cupra θα ταξιδέψει στην επερχόμενη Έκθεση του Μονάχου, όπου θα συστηθεί με τους φίλους της μάρκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Seat Leon 1.4 204 PS FR e-Hybrid
H Volkswagen ισχυρίζεται πως η Cupra έχει ξεπεράσει την Alfa Romeo
Η Cupra αποκάλυψε το ηλεκτρικό Born