Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Volkswagen ισχυρίζεται πως η Cupra έχει ξεπεράσει την Alfa Romeo

Ελλάδα 23:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Volkswagen ισχυρίζεται πως η Cupra έχει ξεπεράσει την Alfa Romeo

ΝΕΑ

H Volkswagen ισχυρίζεται πως η Cupra έχει ξεπεράσει την Alfa Romeo

ΝΕΑ

Η Alfa Romeo με τα δύο μοντέλα στη γκάμα της, έχει δείξει σημάδια καμπής στις πωλήσεις κάνοντάς την «εύκολη λεία» για την νεοφερμένη Cupra που ήδη έχει σημειώσει περισσότερες ταξινομήσεις.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις της Cupra, σύμφωνα με δηλώσεις του «αφεντικού» του Ομίλου VW, έχουν ξεπεράσει αυτές της Alfa Romeo, κάτι που δεν ήταν και πολύ δύσκολο να συμβεί.

Ο Όμιλος Volkswagen αποκάλυψε τη στρατηγική του σχετικά με το πώς σκοπεύει να εξαλείψει σταδιακά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και να εξελίξει μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα μοντέλων. Ο πρόεδρος του ομίλου VW, Herbert Diess μίλησε για την Cupra και τα πόσα σπουδαία επιτεύγματα έχει μέχρι σήμερα, καθώς εκμεταλλευόμενη το εξαιρετικό υλικό της μητρικής VW, η ισπανική μάρκα με τα τρία μόνο χρόνια ιστορίας, ξεπερνά ήδη την Alfa Romeo σε πωλήσεις.

Advertisement
Advertisement

Το ενδιαφέρον της δήλωσης αυτής, έγκειται στο ότι ο Όμιλος VW «βλέπει» ως ανταγωνιστή της Alfa Romeo την Cupra, παρά το γεγονός πως η γκάμα της μιας δεν «συναντιέται» με κανένα μοντέλο με την αντίστοιχη της άλλης. Η ιταλική μάρκα έχει μόνο δύο μοντέλα, τη Giulia που είναι μεσαίο sedan και το μεγάλο SUV, Stelvio, ενώ η Cupra έχει στη γκάμα της μέχρι στιγμής το μικρό hatchback Born, καθώς και το crossover Formentor –εκτός των δύο μοντέλων που εμφανίζονται ως «βελτιωμένες» εκδόσεις των αντίστοιχων της Seat, Leon και Ateca. Στο άμεσο μέλλον, η Alfa Romeo θα έχει την Tonale για να ανταγωνίζεται την Cupra στην κατηγορία των sport SUV (εκεί που η Cupra έχει το Formentor), η οποία με τη σειρά της θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της με την παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικούς crossover Tavascan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε στη Βαρκελώνη το κορυφαίο Cupra Formentor VZ5
Alfa Romeo Tonale: Στόχος η απαράμιλλη ποιότητα
Δοκιμή: Cupra Leon e-Hybrid

Advertisement

 

 

Advertisement