Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Έτσι θα είναι η νέα Mercedes-Benz T-Class

Ελλάδα 13:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι η νέα Mercedes-Benz T-Class

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Έτσι θα είναι η νέα Mercedes-Benz T-Class

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Η Mercedes έχει μεγάλες προσδοκίες για το νέο της μικρό βαν το Citan αλλά και για την επιβατική εκδοχή του που θα ονομάζεται T-Class.

Advertisement
Advertisement

Θέλοντας να ανταγωνιστεί τα VW Caddy, Citroen Berlingo, Peugeot Partner και Opel Combo, το 2012 η Mercedes λάνσαρε το Citan, ένα μοντέλο που βασιζόταν στο δεύτερης γενιάς Renault Kangoo, ενώ προσφερόταν σε τρεις εκδόσεις αμαξώματος και πολλές επιλογές διάταξης καθισμάτων.

Μολονότι η Mercedes επιδίωκε μια ανάλογη επιτυχία με το μεγαλύτερο Vito, οι πωλήσεις του Citan δεν δικαίωσε τις προσδοκίες της, με πολλούς να της προσάπτουν πως η όλη κατασκευή παρέπεμπε περισσότερο σε Renault και λιγότερο σε Mercedes.

Πλέον, η εταιρεία από τη Στουτγάρδη επικεντρώνεται στη δεύτερη γενιά του μοντέλου, το οποίο θα δανειστεί τα κινητήρια σύνολα και τα μηχανική μέρα του καινούργιου Kangoo, αλλά έχει εξελιχθεί συμμορφωμένο με τη σχεδιαστική γλώσσα της Mercedes. Ταυτόχρονα διαχώρισε και τη γκάμα του: Η επαγγελματική εκδοχή θα διατηρήσει την ονομασία Citan, ενώ η πιο πολυτελής, επιβατική θα ονομάζεται πλέον  “T-Class”.

Advertisement
Advertisement

«Με τη νέα Mercedes TClass, θα προσφέρουμε ένα όχημα που θα επιτρέψει στις οικογένειες και τους λάτρεις των δραστηριοτήτων να εισέλθουν στον κόσμο της MercedesBenz. Αυτοί οι πελάτες αναζητούν ελκυστικά και πρακτικά compact οχήματα – δύο στοιχεία που ικανοποιεί πλήρως η νέα TClass».

»Ως ένα απόλυτα καινούριο προϊόν, από την πρώτη ματιά θα γίνεται αντιληπτό πως η TClass αποτελεί μέλος της οικογένειας της Mercedes και θα ενσωματώνει τα τυπικά χαρακτηριστικά της μάρκας με το αστέρι. Ειδικά στα πεδία του design, της πολυτέλειας και της συνδεσιμότητας, το νέο όχημα θα εκπέμπει το DNA της μάρκας», είχε αναφέρει πριν από λίγους μήνες ο επικεφαλής του τμήματος Mercedes-Benz Vans, Marcus Breitschwerdt.

Advertisement

Η χαλάρωση των σχεδιαστικών δεσμών μεταξύ Kangoo και T-Class, επιβεβαιώνεται και από την ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία της νέας T-Class, που χαρακτηρίζεται από την τονισμένη μάσκα με τις δύο οριζόντιες λωρίδες. Και η οποία συνδυάζεται με δύο προβολείς με ενδιαφέρουσα σχεδίαση, καθώς και από έναν μεγάλο προφυλακτήρα που πλαισιώνεται από μικρές πλευρικές εισαγωγές.

Η ηλεκτρική, πρωτότυπη εκδοχή της T-Class

Στο προφίλ διακρίνουμε ελαφρώς φουσκωμένα φτερά, οι ζάντες αναμένεται να έχουν ξεχωριστή σχεδίαση, φυσικά και δεν λείπουν οι ράγες οροφής, ενώ η πέμπτη πόρτα είναι σχεδόν κάθετη  σε ορθή γωνία, προς όφελος της πρακτικότητας. Εικόνα για την πίσω θύρα δεν έχουμε, αλλά αναμένουμε μια λεπτή οριζόντια λωρίδα που θα ενοποιεί τα LED, κάθετα τοποθετημένα φωτιστικά σώματα.

Advertisement

Όπως προαναφέραμε, η T-Class φαίνεται πως προσφέρεται με τα κινητήρια σύνολα του Kangoo, ήτοι με έναν 1.300αρη TCe είτε των 100, είτε των 130 PS και ίσως έναν 1.500αρη Blue dCi απόδοσης 75, 95 ή 115 PS.

Διαθέσιμη θα είναι και μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή, προπομπός της οποίας ήταν η πρωτότυπη EQT. Πηγή τροφοδότησης της τελευταίας θα είναι ένας ηλεκτροκινητήρας των 102 PS και 245 Nm ροπής, ενώ θα υπάρχει και μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 44 kWh, προσφέροντας ως και 265 km αυτονομίας.

Η Mercedes T-Class αναμένεται να λανσαριστεί κατά το πρώτο μισό του 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό ταμπλό της αυτοκινητοβιομηχανίας
Αποκλειστικό: Αυτή είναι η Mercedes EQE
Νέες επιλογές για την ηλεκτρική Mercedes EQC