Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Έρχεται το νέο Mercedes Citan

Ελλάδα 4:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το νέο Mercedes Citan

Fleet Cars

Έρχεται το νέο Mercedes Citan

Fleet Cars

Η νέα γενιά του μικρού γερμανικού βαν θα έχει πιο σύγχρονη εμφάνιση, θα συνδυάζει compact διαστάσεις με γενναιόδωρους χώρους και θα ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

Τις τελευταίες λεπτομέρειες προτού αποκαλύψει τη νέα γενιά του Citan διευθετεί η Mercedes, η οποία δίνει ραντεβού με τους φίλους της για τις 25 Αυγούστου. Τα αποκαλυπτήρια θα αφορούν τόσο την έκδοση με τους συμβατικούς κινητήρες όσο και την 100% ηλεκτρική εκδοχή που θα σταδιοδρομήσει με την ονομασία “eCitan’.

Με όπλα του τις compact εξωτερικές διαστάσεις, την ευρυχωρία, και την ενισχυμένη πρακτικότητα, το νέο Citan θα είναι εμφανώς αναβαθμισμένη συγκριτικά με την υπάρχουσα που βρίσκεται στην αγορά από το 2012, εδραιώνοντας την παρουσία της μάρκας στην κατηγορία των μικρών βαν.

Όπως αναφέρει η Mercedes, στα προσόντα της νέας γενιάς θα συμπεριλαμβάνονται οι συρόμενες πόρτες με το φαρδύ άνοιγα και το χαμηλό ύψος φόρτωσης  που θα συνδράμουν στην απρόσκοπτη επιβίβαση στην καμπίνα και στην ακούραστη φόρτωση των απαραίτητων αντικειμένων, αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Έμφαση, παράλληλα, δόθηκε στην ασφάλεια των επιβατών, και ως εκ τούτου το αμάξωμα θα έχει στιβαρότερη δομή ενώ έχουν διενεργηθεί και νέες συγκολλήσεις που αναβαθμίζουν σημαντικά την ακαμψία του. Ασπίδα προστασίας, παράλληλα, θα δημιουργούν οι 7 στάνταρ αερόσακοι, όπως και η πληθώρα σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης.

Υποστηριζόμενα από μια σωρεία ραντάρ, υπερηχητικών αισθητήρων και καμερών, η δέσμη τεχνολογιών ασφαλείας θα εποπτεύει τον περιβάλλοντα χώρο και εφόσον κριθεί απαραίτητο είτε θα παρέχει προειδοποίηση στον οδηγό, είτε θα επεμβαίνει αυτόνομα για την αποφυγή ενός ατυχήματος.

Advertisement

Στο πλαίσιο αυτό, από τη βάση της γκάμας το «παρών» θα δίνουν τα συστήματα ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού, σύστημα κλήσης εκτάκτου ανάγκης, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, Lane Keeping Assist και Crosswind Assist.

Ακόμα πιο πλούσιος θα είναι ο εξοπλισμός της επιβατικής έκδοσης Citan Tourer, ο οποίος θα περιλαμβάνει, Speed Limit Assist, Active Lane Keeping Assist και Blind Sport Assist.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως η γκάμα θα περιλαμβάνει και μια ακόμα επιβατική, 7θέσια έκδοση, υπό την ονομασία T-Class, η οποία θα προσφέρεται, επίσης, σε αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή. Προπομπός της τελευταίας είναι η πρωτότυπη Mercedes EQT, με την οποία συστηθήκαμε πριν από λίγους μήνες.

Οι παραγγελίες για το Citan θα ανοίξουν λίγο πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, όταν το λανσάρισμα της T-Class δεν αναμένεται πριν τις αρχές του 2022.

Τέλος, τα νέα μοντέλα της Mercedes θα συνεχίσουν να δανείζονται τα κινητήρια σύνολα του Renault Kangoo, η σχεδιαστική γραμμή, ωστόσο, που θα ακολουθούν θα ευθυγραμμίζεται πλήρως με τα θέλω της Mercedes.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ειδική παράδοση για τη Βασίλισσα Ελισάβετ
Που μπορεί να φτάσει ένα Mercedes Unimog; (VIDEO)
Νέες τετρακίνητες εκδόσεις της Mercedes- Benz EQA