Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η ανανεωμένη Mercedes GLE

Ελλάδα 15:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται η ανανεωμένη Mercedes GLE

ΝΕΑ

Έρχεται η ανανεωμένη Mercedes GLE

ΝΕΑ

Η Mercedes προλειαίνει το έδαφος για την αποκάλυψη της facelift εκδοχής του μεγάλου πολυτελούς SUV της.

Advertisement
Advertisement

Με την τρέχουσα γενιά της GLE να διανύει το τρίτο έτος της ηλικίας της, η Mercedes φαίνεται πως ετοιμάζεται να υποβάλει το μεσαίο της SUV σε ένα φρεσκάρισμα.

Μολονότι το design της GLE είναι σύγχρονο και αρκετά θελκτικό, η γερμανική εταιρεία είναι αποφασισμένη να ανανεώσει τη σχέση εμπιστοσύνης της με τους φίλους της και να διατηρήσει ακέραιη τη δημοφιλία του premium μοντέλου της.

Οι αισθητικές αλλαγές θα είναι διακριτικές και στο μπροστινό μέρος θα αφορούν μια μικρή διαφοροποίηση στη μάσκα και τον προφυλακτήρα. Πιο έντονες θα είναι επεμβάσεις στα φώτα τα οποία θα έχουν παρεμφερές σχήμα, αλλά αναθεωρημένη οπτική υπογραφή για τα LED φώτα ημέρας, παρόμοια με αυτή των νέων S-Class και C-Class.

Advertisement
Advertisement

Σχεδόν ακέραιο θα παραμείνει και το πίσω μέρος, με το… νυστέρι να μπαίνει –ενδεχομένως- αποκλειστικά στα γραφικά των φωτιστικών σωμάτων.

Στο εσωτερικό της ανανεωμένης GLE, η Mercedes δεν θα επικεντρωθεί στην πλήρη αναθεώρηση του διακόσμου και θα περιοριστεί στον εμπλουτισμό του εξοπλισμού με νέες επιλογές επενδύσεων. Έμφαση θα δοθεί στην ψηφιοποιήση μέσω της υιοθέτησης της αναβαθμισμένης έκδοσης του συστήματος πολυμέσων MBUX και στη διεύρυνση της παλέτας συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης.

Πληροφορίες για τα κινητήρια σύνολα δεν υπάρχουν. Υπενθυμίζεται, ωστόσο, πως στη χώρα μας, το τρέχον μοντέλο, προσφέρεται με έναν εξακύλινδρο diesel 2.925 κ.εκ. των 272 PS (350 d 4Matic) ή των 330 PS (400 d 4Matic), έναν 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα των 245 PS (300 d 4Matic), έναν 3λιτρο βενζινοκινητήρα των 367 PS (450 4Matic) και έναν 4λιτρο V8 των 489 PS (580 4Matic).

Advertisement

Διαθέσιμες είναι επίσης οι plug-in υβριδικές εκδόσεις βενζίνης (350e) και diesel (350 de), όπως και οι πανίσχυρες AMG GLE 53, AMG GLE 63 και AMG GLE 63 S (612 PS).

Η παρουσίαση της Mercedes GLE facelift αναμένεται εντός του επόμενου έτους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mercedes-AMG GT R Roadster της Posaidon είναι ένα τέρας 893 ίππων
Mercedes AMG G-Class με V12 από τη Brabus
Mercedes AMG C63 Black Series; Ίσως ναι…

 

Advertisement