Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Νέο Skoda Enyaq Coupe iV με έως και 299 ίππους

Ελλάδα 8:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Νέο Skoda Enyaq Coupe iV με έως και 299 ίππους

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Νέο Skoda Enyaq Coupe iV με έως και 299 ίππους

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η έντονα κεκλιμένη οροφή προσδίδει στο νέο ηλεκτρικό μοντέλο ιδιαίτερα δυναμική εμφάνιση, η οποία συνδυάζεται με εκρηκτικές επιδόσεις, ειδικά στην έκδοση iV RS των 290 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Μετά από μια μεγάλη προωθητική καμπάνια, με πολλές teaser φωτογραφίες, η Skoda προχώρησε στην πλήρη αποκάλυψη της σπορτίφ εκδοχής του αμιγώς ηλεκτρικού Enyaq iV. Πρόκειται για το Enyaq iV Coupe, που όπως υποδηλώνει η ονομασία του φέρει πιο δυναμική εμφάνιση, χάρη στην έντονα κεκλιμένη γραμμή της οροφής.

Ειδικότερα, η εμφάνισή του διέπεται από σπορ γραμμές, που συνδράμουν στην περαιτέρω βελτίωση της αεροδυναμικής, με τον σχετικό συντελεστή να ανέρχεται πλέον σε 0,234 (Cd). Ο τελευταίος συντελεί σε μια ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία, πλέον στα 545 χλμ. (σε κύκλο WLTP) στην έκδοση iV 80. Από την άλλη, η κουπέ υλοποίηση απαίτησε θυσίες στη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, κατά 15 λίτρα, στα 570.

Δυναμική εμφάνιση

Advertisement
Advertisement


Το νέο Skoda Enyaq Coupe iV διαθέτει σπορ προφυλακτήρα, πλαϊνές ποδιές στο χρώμα του αμαξώματος και ζάντες αλουμινίου διαστάσεων μεταξύ 19 και 21 ιντσών. Από την κολόνα Β, η γραμμή οροφής γέρνει ελαφρά προς τα πίσω και ενώνεται με την πίσω πόρτα που διαθέτει ένα «επιθετικό» πίσω τελείωμα.

Οι γραμμές του οχήματος αναδεικνύουν περαιτέρω από τη σκούρα φιμέ πανοραμική γυάλινη οροφή (μεγαλύτερη στην γκάμα της Skoda), η οποία αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού. Μάλιστα, είναι πιο λεπτή από την πλήρη (κανονική) οροφή, παρέχοντας άφθονο χώρο για το κεφάλι των επιβατών και επιτρέπει περισσότερο φως της ημέρας στο εσωτερικό, δίνοντας μια ακόμα πιο ευάερη αίσθηση.

Advertisement

Όπως και το Enyaq iV, το κουπέ προσφέρεται με το προαιρετικό Crystal Face, όπου οι κάθετες νευρώσεις της μάσκας της Skoda φωτίζονται από 131 LED, ενώ μια οριζόντια φωτεινή λωρίδα ολοκληρώνει την κομψή εμφάνιση του αυτοκινήτου. Στην περίπτωση του Enyaq iV RS, το Crystal Face ανήκει στον βασικό εξοπλισμό.

Δύο μεγέθη μπαταριών και τέσσερα επίπεδα ισχύος

Advertisement

Το νέο Skoda Enyaq Coupe iV διατίθεται σε τέσσερα επίπεδα ισχύος. Η ισχύς ξεκινά από 177 PS με το Enyaq Coupe iV 60 με κίνηση στους πίσω τροχούς, το οποίο είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 62 kWh.

H εκδοση 80 είναι επίσης πισωκίνητη και παράγει 201 PS και αντλεί ενέργεια από μπαταρία 82 kWh. Εκτός από αυτή τη μεγαλύτερη μπαταρία, το Enyaq Coupe iV 80x και το Enyaq Coupe RS iV διαθέτουν δεύτερο κινητήρα στον μπροστινό άξονα, και επομένως είναι τετρακίνητα.

Advertisement

To πρώτο έχει ισχύ 261 PS ενώ το κορυφαίο RS αποδίδει έως και 299 PS και μέγιστη ροπή 460 Nm. Το RS iV χρειάζεται μόλις 6,5 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα και φτάνει σε τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα.

Αυτό είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που υιοθετεί το διακριτικό “RS” και ξεχωρίζει από την ιδιαίτερα δυναμική οδική συμπεριφορά, το πλήθος μαύρων σχεδιαστικών λεπτομερειών και την απ’ άκρη σ’ άκρη κόκκινη ανακλαστική λωρίδα στο πίσω μέρος. Σημειώνεται ότι διατίθεται αποκλειστικά στο χρώμα Mamba Green.

Η δυνατότητα γρήγορης φόρτισής του κάνει το νέο κουπέ απόλυτα κατάλληλο για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, την ίδια ώρα που ο προαιρετικός κοτσαδόρος επιτρέπει στο μοντέλο να ρυμουλκήσει φορτίο βάρους έως 1.400 kg σε κλίσεις έως 8%.

Έντονα ψηφιακό εσωτερικό

Όπως και με το SUV, το εσωτερικό του κουπέ διέπεται από τη νέα φιλοσοφία Design Selections της Skoda βασισμένη σε μοντέρνα περιβάλλοντα διαβίωσης με χρήση φυσικών, βιώσιμα επεξεργασμένων, ανακυκλωμένων και μη υλικών.

Η σαφής δομή των διαθέσιμων επιλογών, συμπεριλαμβανομένων δέκα θεματικών πακέτων και μεμονωμένων επιλογών, κάνουν τη διαμόρφωση του αυτοκινήτου εύκολη. Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια κεντρική οθόνη αφής 13 ιντσών και τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 5,3 ιντσών, ο οποίος μπορεί προαιρετικά να συνδυαστεί με head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο τιμόνι της νέας Skoda Fabia
Video: Tο Apple CarPlay (iOS 15) στο Skoda Enyaq iV
Πόσο κοστίζει το ισχυρότερο Skoda Enyaq iV στην Ελλάδα;