Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Ανανεωμένα Seat Ibiza & Arona

Ελλάδα 12:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Ανανεωμένα Seat Ibiza & Arona

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Ανανεωμένα Seat Ibiza & Arona

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Seat φρέσκαρε τα δύο compact μοντέλα της, εξοπλίζοντάς τα με περισσότερη τεχνολογία, ανανεωμένη εμφάνιση και περισσότερα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο διαδικτυακής παρουσίασης η Seat προχώρησε στην αποκάλυψη των ανανεωμένων εκδόσεων του Ibiza και του Arona. Προτού, όμως, απομακρύνει την κουκούλα, η ισπανική εταιρεία εστίασε στην ιστορία των μοντέλων, υπογραμμίζοντας την καθοριστική συμβολή τους στην ενίσχυση της δημοφιλίας της.

Από το 1984, το μικρό hatchback έχει πουλήσει περισσότερες από 6 εκατ. μονάδες, ενώ αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της εταιρείας για την παγκοσμιοποίησή της. Μεγάλη επιτυχία έχει γνωρίσει και το Arona, όπως μαρτυρούν οι 350.000 πωλήσεις από το (πρόσφατο) λανσάρισμά του. Όπως αναφέρει η Seat στόχος της είναι να συνεχίσει να αποτελεί τη βασική επιλογή για τη νέα γενιά οδηγών, με τα ανανεωμένα Ibiza και Arona να καλούνται να ικανοποιήσουν τις βλέψεις της. Σημειώνεται πως αμφότερα τα μοντέλα  αναπτύσσονται και παράγονται εξολοκλήρου Βαρκελώνη (Μαρτορέλ).

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο πόλης, Ibiza, πλέον ενσωματώνει ως στάνταρ Full LED φωτιστικά σώματα, νέες ζάντες αλουμινίου, ενώ η πίσω θύρα δεν ενσωματώνει το λογότυπο της εταιρείας, αλλά την ονομασία του (όπως στο  νέο Leon).

Όσον αφορά το compact SUV, Arona, οπως σας είχαμε ενημερώσει, αποκτά πιο στιβαρή όψη, με off-road αισθητικές αναφορές. Στο εμπρός μέρος εδρεύει ένας πλήρως ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας με πλαστικά ένθετα , τα φώτα ομίχλης είναι τοποθετημένα σε ψηλότερο σημείο, ενώ και εδώ συναντάμε full LED προβολείς, αλλά και την επωνυμία του μοντέλου στην πίσω θύρα αντί λόγοτυπου.

Advertisement

Στο εσωτερικό αμφότερων των μοντέλων έχει δοθεί έμφαση εργονομία, η οποία εξυπηρετείται εν πολλοίς από τον αναβαθμισμένο πίνακα οργάνων 10,25″, αλλά και στην κατά 20% μεγαλύτερη και «ελεύθερη» οθόνη 9.2 ιντσών του συστήματος πολυμέσων (η στάνταρ έχει διάμετρο 8,25″). Το σύστημα ενσωματώνει λειτουργία φωνητικών εντολών, παρέχεται η δυνατότητα διαμόρφωσης του lay-out βάσει των “θέλω” του οδηγού, ενώ προαιρετικά προσφέρεται ηχοσύστημα Beats Audio.

Advertisement

Αναβαθμισμένη είναι και η δέσμη συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης, η οποία περιλαμβάνει πλέον, Travel Assist (Adaptive Cruise Control + Lane Assist), Traffic Sign Recognition (αναγνώριση σημάτων οδικής σήμανσης), Park Assist (αποκλειστικά το Arona), αλλά και High Beam Assist.

Περί κινητήρων, το Ibiza θα προσφέρεται με 6 επιλογές (5 βενζίνης και 1 CNG). Τον τρικύλινδρο 1.000αρη MP1 των 80 PS (5αρι μηχανικό κιβώτιο), τον 1.0 lt EcoTSI απόδοσης 95 (5άρι μηχανικό) ή 110 PS (6αρι μηχανικό ή 7 DSG) και τον 4κύλινδρο 1.500αρη των 150 PS και 250 Nm ροπής. Η έκδοση φυσικού αερίου “φορά” έναν 1.000αρη TGI των 90 PS και 160 Nm ροπής και συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Advertisement

Στο Arona, τέλος, συναντάμε τον 1.000αρη EcoTSI των 95 (5αρι μηχανικό κιβώτιο) και 110 PS (6αρι μηχανικό ή 7DSG) , αλλά και τον 1.500αρη των 150 PS, ο οποίος θα συνδυάζεται τόσο με 6άρι μηχανικό όσο και 7DSG. Όπως και στο Ibiza, έτσι και το Arona θα διατίθεται και σε έκδοση CNG (ίδια με το Ibiza).

Η παραγωγή των ανανεωμένων Seat Ibiza και Arona θα ξεκινήσει το Φθινόπωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
SEAT Arona Facelift: Έρχεται σύντομα
Αυτό είναι το πιο προσιτό μικρομεσαίο plug-in υβριδικό
Δοκιμή: SEAT Ibiza 1.5 TSI 150PS FR DSG