Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτά είναι τα VW ID.5 & GTX

Ελλάδα 10:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτά είναι τα VW ID.5 & GTX

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτά είναι τα VW ID.5 & GTX

ΝΕΑ

Τo VW ID.4 αποκτά… coupe αδερφάκι, το οποίο κερδίζει σε αεροδυναμική απόδοση και στιλ, αλλά χάνει σε πρακτικότητα.

Advertisement
Advertisement

Στην πλήρη αποκάλυψη του τρίτου κατά σειρά μέλους της οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, “ID”, προχώρησε η VW. Πρόκειται για το ID.5, το οποίο προβάλλει ως η coupe εκδοχή του γνώριμου ID.4, όπως σας είχε ενημερώσει πρώτο το Newsauto.

Βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα MEB, αλλά διατίθεται σε μόλις μια έκδοση μπαταρίας, με ενεργειακή χωρητικότητα 77 kWh. Αυτή συνδυάζεται με τρεις εκδόσεις ισχύος, ανάλογα την έκδοση –  ID.5 Pro, ID.5 Pro Performance και ID.5 GTX.

Οι δύο πρώτες είναι πισωκίνητες, με την ID.5 Pro να παράγει 174 PS/ 310 Νm και να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 10,4 δλ., όταν η Pro Performance αποδίδει 204 PS/ 310 Nm και ολοκληρώνει το σπριντ 0-100 σε 8,4 δλ.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα πιο ισχυρή είναι η έκδοση ID.5 GTX που φέρει τετρακίνητη υπόσταση με έναν ηλεκτροκινητήρα εμπρός (109 PS) και έναν πίσω (204 PS), παράγοντας συνδυαστικά 299 PS. Πρόκειται για την ταχύτερη εκδοχή της γκάμας, καθώς επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6,3 δλ.

Σύμφωνα με τη VW, η μπαταρία των 77 kWh προσφέρει 520 χλμ. αυτονομίας στις εκδόσεις ProPro Performance, με την GTX να διανύει με μια φόρτιση 480 χλμ. (βάσει WLTP όλες οι τιμές).

Advertisement

Η έντονη κλίση της οροφής ρίχνει τον συντελεστή οπισθέλκουσας του VW ID.5 στα 0,26 (Cd), αλλά περιορίζει τον όγκο φόρτωσης. Ο τελευταίος φτάνει τα 549 λτ. και εκτοξεύεται στα 1.561 με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Υπενθυμίζεται ότι οι αντίστοιχες τιμές του VW ID.4 είναι 848 και 1.817 λτ. αντίστοιχα.

Advertisement

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι πανομοιότυπη με του ID.4, παρουσία της ίδιας οθόνης αφής, συστήματος Head-up display, ατμοσφαιρικού φωτισμού και πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων. 

Μέρος του εξοπλισμού είναι επίσης και κάποια από τα κορυφαία συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης συμπεριλαμβανομένων των εξής: Adaptive Cruise Control, Lane Keep Assist, αλλά και της δυνατότητας για over-the-air αναβαθμίσεις. 

Advertisement

Μεγάλο ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει η τεχνολογία φωτισμού ID.Light, όπου μια οριζόντια LED λωρίδα γεφυρώνει τα μπροστινά φώτα και παράγει διάφορα φωτιστικά εφέ, παρέχοντας βοήθεια στον οδηγό σχετικά με τη λειτουργία διάφορων συστημάτων (π.χ. της πλοήγησης).

Τις μεγαλύτερες στιλιστικές διαφοροποιήσεις φέρει η έκδοση GTX, η οποία εκτός από τη πιο σπορ ανάρτηση φέρει και διάφορες σπορτίφ στιλιστικές λεπτομέρειες.

Το λανσάρισμά στη χώρα μας αναμένεται στις αρχές του νέου έτους, όταν και θα γνωστοποιηθούν οι τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volkswagen ID.4 GTX: Το σπορ ηλεκτρικό SUV στην Ελλάδα (+τιμή)
VW ID.4: Η επόμενη ημέρα στα SUV είναι ηλεκτρική
VW ID.4: Καινοτόμες τεχνολογίες, ελκυστική τιμή