Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLKSWAGEN 2021-1

VW ID.4: Καινοτόμες τεχνολογίες, ελκυστική τιμή

Ελλάδα 12:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW ID.4: Καινοτόμες τεχνολογίες, ελκυστική τιμή

VOLKSWAGEN 2021-1

VW ID.4: Καινοτόμες τεχνολογίες, ελκυστική τιμή

VOLKSWAGEN 2021-1

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της VW, το νέο ID.4 διαθέτει ένα κορυφαίο τεχνολογικό πακέτο και μία μοναδική φουτουριστική σχεδίαση την οποία συνδυάζει με ένα πληθωρικό πακέτο ψηφιακού εξοπλισμού για την άνεση και την ασφάλεια και εκδόσεις που ξεκινούν από τα 31.200 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Η VW τολμά να κάνει ένα σημαντικό βήμα παρουσιάζοντας το πρώτο παγκόσμιο ηλεκτρικό SUV. To νέο ID.4 είναι το πιο καθοριστικό αυτοκίνητο της νέας εποχής για την εταιρία, καθώς απευθύνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη και σε μία αγορά που αναπτύσσεται ραγδαία σε όλες τις αγορές. Η VW φαίνεται ότι βρήκε τον σφυγμό της εποχής, καθώς το νέο ΙD.4 έγινε άμεσα αποδεκτό από το κοινό αλλά και τους ειδικούς,.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αναδείχθηκε το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021» στα διεθνή βραβεία World Car Awards. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Volkswagen ξεχώρισε επίσης για την εξαιρετική του απόδοση στις κατηγορίες “Καινοτομία” και “Περιβάλλον”, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί την επανάσταση της ηλεκτροκίνησης όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την κατηγορία των SUV.

Advertisement
Advertisement

Το νέο ID.4 βασίζεται και αυτό στη νέα πλατφόρμα ΜΕΒ του γκρουπ VW, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα της εξάπλωσης της εταιρίας στα ηλεκτρικά μοντέλα. Είναι ενδεικτικό ότι η VW σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από 11 δισ. ευρώ μέχρι το 2024, με στόχο να λανσάρει έως 75 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2029, ενώ προγραμματίζει πωλήσεις περίπου 26 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Όμορφο και δυναμικό σε εμφάνιση το ID.4 ξεχωρίζει για τα πολύ ενδιαφέροντα φουτουριστικά στοιχεία στην εμφάνισή του και το πολύ αεροδυναμικό του σχήμα. Στοιχεία όπως οι LED προβολείς IQ Light προσδίδουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα και δημιουργούν μία στενή σχέση αλληπεπίδρασης με τον οδηγό και τους επιβάτες. Χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο το σαλόνι έχει χώρους που αντιστοιχούν σε πολύ μεγαλύτερες κατηγορίες, παρά τα 4,58 μέτρα του αμαξώματος.

Advertisement

Το ταμπλό ακολουθεί την γενικότερη φουτουριστική διάθεση της εταιρίας, και δεν διαθέτει φυσικά κουμπιά και διακόπτες, προκρίνοντας μία υπερσύγχρονη εμφάνιση με έντονο το ψηφιακό στοιχείο. Ο οδηγός βλέπει τις πιο σημαντικές πληροφορίες σε μια συμπαγή οθόνη με διαγώνιο 10 ή 12 ίντσες που μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας το πολυλειτουργικό τιμόνι.

Υπάρχει ένας μεγάλος διακόπτης στο δεξιό άκρο της οθόνης που χρησιμοποιείται για την επιλογή των τρόπων οδήγησης. Το μέσο του ταμπλό φιλοξενεί την οθόνη αφής για το σύστημα πλοήγησης, τις λειτουργίες τηλεφώνου, τα πολυμέσα, τα συστήματα υποβοήθησης και τις γενικές ρυθμίσεις του οχήματος.

Advertisement

Πέρα από την σχεδιαστική του υπεροχή, το ID.4 διαθέτει μία αρκετά πλήρη γκάμα εκδόσεων έτσι ώστε να καλύψει κάθε είδους ανάγκη των αγοραστών που θέλουν να περάσουν στην ηλεκτρική εποχή με ένα όχημα που μοιάζει ιδανικό να καλύψει ένα πλήθος διαφορετικών απαιτήσεων κινητικότητας. Υπάρχουν πλέον δύο πιο προσιτές εκδόσεις, οι Pure και Pure +, με την μπαταρία των 52 kWh και αυτονομία που φτάνει τα 345 χιλιόμετρα.

Το ID.4 Pure, με ισχύ 149 PS (109 kW), καθίσταται πλέον το πιο οικονομικό στη γκάμα, με προτεινόμενη λιανική τιμή 31.200 € (με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αρχική τιμή 37.200 €, επιδότηση 6.000 €). Την ίδια στιγμή, το ID.4 Pure +, που διαθέτει το πακέτο Performance για αναβάθμιση της ισχύος στους 170 PS (125 kW), έχει προτεινόμενη λιανική τιμή 34.283 € (με επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αρχική τιμή 39.000 €, επιδότηση 4.718 €).

Advertisement

Διαθέσιμη είναι και η έκδοση Pro +, με μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 77 kWh και αυτονομία έως 522 χιλιόμετρα, που χάρη στο πακέτο Performance αποδίδει 204 PS (150 kW). Το ID.4 Pro + έχει προτεινόμενη λιανική τιμή 40.172 € (με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αρχική τιμή 45.700 €, επιδότηση 5.528 €). Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ίδια μπαταρία και για περιορισμένο αριθμό οχημάτων, διατίθεται και η έκδοση “Family”, με ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό.

Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες και οι δύο εκδόσεις 1st Edition, με απόδοση στους 204 ίππους και 310 Νm ροπής, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε μόλις 8,5 δευτερόλεπτα. Τέλος στην γκάμα έχει ήδη ανακοινωθεί και η σπορ έκδοση με τα χαρακτηριστικά GTX με δύο κινητήρες για την ηλεκτρική τετρακίνηση με συνδυαστική ισχύ 220 kW (299 PS), εξαιρετικές επιδόσεις με το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα, και την μπαταρία των 77 kWh να παρέχει αυτονομία έως 480 χλμ. (WLTP). Η έκδοση αυτή θα βρίσκεται στην αγορά προς τα τέλη της χρονιάς.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η VW μπαίνει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με την διάθεση του κυρίαρχου και την θέληση να φέρει τη νέα εποχή σε ένα πολύ πιο ευρύ κοινό. Το ID.4 είναι το αυτοκίνητο που απευθύνεται στο πλήθος των αγοραστών που επιλέγουν τα SUV, διαθέτοντας μοναδικά χαρακτηριστικά σε απόδοση και παρέχοντας μία νέα και πιο συναρπαστική εμπειρία οδήγησης.

Το κόστος των 31.200 ευρώ για την βασική έκδοση είναι άκρως ανταγωνιστικό ακόμα και απέναντι σε αυτοκίνητα αντίστοιχης φιλοσοφίας με συμβατικούς κινητήρες. Κάτι που αποδεικνύει ότι η ηλεκτροκίνηση για την VW είναι μία υπόθεση που ήδη από σήμερα αφορά ένα πιο ευρύ κοινό που θέλει από τώρα να απολαύσει τα μοναδικά χαρακτηριστικά λειτουργίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW ID.4: Η ηλεκτρική επανάσταση στα SUV
VW ID.3: Tο μέλλον είναι ηλεκτρικό και για όλους
Ηλεκτρικό VW με τιμή κάτω από 20 χιλιάδες ευρώ