Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLKSWAGEN 2021-1

VW ID.4: Η επόμενη ημέρα στα SUV είναι ηλεκτρική

Ελλάδα 5:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW ID.4: Η επόμενη ημέρα στα SUV είναι ηλεκτρική

VOLKSWAGEN 2021-1

VW ID.4: Η επόμενη ημέρα στα SUV είναι ηλεκτρική

VOLKSWAGEN 2021-1

Με το πρώτο ηλεκτρικό της SUV, το νέο ΙD.4, η VW φτιάχνει ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο με premium ποιότητα και μοναδικά χαρακτηριστικά απόδοσης από το εξελιγμένο ηλεκτρικό του σύστημα.

Advertisement
Advertisement

Για το πρώτο ηλεκτρικό της SUV, και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο, η VW έβαλε τα δυνατά της και δημιούργησε ένα μοναδικής σχεδιαστικής και κατασκευαστικής ωριμότητας αυτοκίνητο. Το ΙD.4 διαθέτει εκπληκτική σχεδίαση στο αμάξωμα, κορυφαίους χώρους, ποιότητα αντάξια του ονόματος της εταιρίας και ένα ηλεκτρικό υπόβαθρο που του εξασφαλίζει εξαιρετικές επιδόσεις αλλά και τεράστια αυτονομία που ξεπερνά και τα 500 χιλιόμετρα.

Έχοντας ήδη κερδίσει τον επίζηλο τίτλο του “Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς” και μεγάλες διακρίσεις για το σχέδιό του, έχει πάρει και την κορυφαία διάκριση σε ότι αφορά την ασφάλεια που προσφέρει στις δοκιμές πρόσκρουσης του ΕuroNCAP. Μαζί με όλα αυτά ιδιαίτερα θερμή υπήρξε και η υποδοχή του από το κοινό, καθιστώντας το ήδη από τους πρώτους μήνες των πωλήσεων σε πρωταγωνιστή των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών αγορών.

Advertisement
Advertisement

Το νέο VW ID.4 βασίζεται όπως όλα τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας στην αρθρωτή πλατφόρμα MEB του ομίλου VW. Έχει μήκος 4,58 μέτρα και σχεδιαστικά ακολουθεί τις γραμμές του μικρότερου αδερφού του, του ID.3.

Οι σχεδιαστές είχαν σκοπό να κάνουν το νέο SUV να φέρει έναν φρέσκο αέρα μοντέρνου design στην κατηγορία των SUV, τονίζοντας ακόμα περισσότερο τον φουτουριστικό του χαρακτήρα.. Οι κομψές ρέουσες γραμμές ολοκληρώνονται από την “καθαρή” εικόνα του μοντέλου, ενώ η αεροδυναμική αντίσταση βρίσκεται αρκετά χαμηλά, στο 0,28 Cd, κερδίζοντας σε επιδόσεις και αυτονομία.

Εκεί που κερδίζει κατά κράτος το νέο ΙD.4 είναι στην εικόνα του σαλονιού και κυρίως στην ευρυχωρία, η οποία είναι και το δυνατό του χαρτί. Οι χώροι για τους επιβάτες είναι κορυφαίοι για τα δεδομένα της κατηγορίας και συγκρίνονται μόνο με αρκετά μεγαλύτερα αυτοκίνητα. Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στην σωστή τοποθέτηση των μηχανικών μερών του ηλεκτρικού υποσυστήματος και κυρίως της μπαταρίας η οποία βρίσκεται κάτω από το δάπεδο των επιβατών.

Advertisement

Από εκεί και πέρα έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ μοντέρνο σαλόνι με ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αν και μίνιμαλ σε σχεδίαση ταμπλό. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η τεράστια οθόνη που μπορεί να φθάσει έως και τις 12 ίντσες, ενώ μπροστά από τον οδηγό υπάρχει μία ακόμα μικρότερη οθόνη και ένα μεγάλο Ηead Up Display, με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας.

Advertisement

Πέρα από τους κορυφαίους χώρους για τους επιβάτες και το πορτ-μπαγκάζ διαθέτει κορυφαία χωρητικότητα, με 543 λίτρα στην κανονική του διάταξη ή στα 1.575 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Το ID.4 είναι εξοπλισμένο με καινοτόμες, νέες τεχνολογίες. Ανάμεσά τους ευρεία χρήση τεχνολογίας φωτισμού LED, που περιλαμβάνουν τους διαδραστικούς προβολείς IQ.Light LED matrix, τρισδιάστατα φώτα LED πίσω με δυναμικά φλας, και φώτα φρένων που ανάβουν σε σχήμα X.

Advertisement

Το τυπικό ID.Light λειτουργεί ως στενή λωρίδα φωτός κάτω από το παρμπρίζ. Υποστηρίζει τον οδηγό σε διάφορες καταστάσεις, όπως στροφή ή φρενάρισμα, δημιουργώντας διαισθητικά εφέ φωτισμού.

Συστήματα υποβοήθησης που εγκαθίστανται στο ID.4 από το εργοστάσιο είναι ενσωματωμένα στην ομπρέλα IQ.Drive. Το τυπικό σύστημα ελέγχου απόστασης Park Distance διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα αυτόματης πέδησης κατά τους ελιγμούς.

Το ID.4 διατίθεται πλέον σε αρκετές εκδόσεις και στην χώρα μας με ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές για όσα προσφέρει και κάποιες νέες εκδόσεις πολύ πιο προσιτές σε ένα πιο ευρύ κοινό. Πρόκειται για τις εκδόσεις Pure και Pure +, με την μπαταρία των 52 kWh και αυτονομία που φτάνει τα 345 χιλιόμετρα. ΤοID.4 Pure, με ισχύ 149 PS (109 kW), καθίσταται πλέον το πιο προσιτό στη γκάμα, με προτεινόμενη λιανική τιμή 31.200 € (με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αρχική τιμή 37.200 €, επιδότηση 6.000 €).

Το ID.4 Pure +, που διαθέτει το πακέτο Performance για αναβάθμιση της ισχύος στους 170 PS (125 kW), έχει προτεινόμενη λιανική τιμή 34.283 € (με επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αρχική τιμή 39.000 €, επιδότηση 4.718 €).

Διαθέσιμη είναι και η έκδοση Pro +, με μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 77 kWh και αυτονομία έως 522 χιλιόμετρα, που χάρη στο πακέτο Performance αποδίδει 204 PS (150 kW). Το ID.4 Pro + έχει προτεινόμενη λιανική τιμή 40.172 € (με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αρχική τιμή 45.700 €, επιδότηση 5.528 €).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW ID.4: Η ηλεκτρική επανάσταση στα SUV
VW ID.3: Tο μέλλον είναι ηλεκτρικό και για όλους
Ηλεκτρικό VW με τιμή κάτω από 20 χιλιάδες ευρώ