Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο VW ID.5

Ελλάδα 5:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο VW ID.5

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο VW ID.5

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της VW θα αποτελεί την coupe-crossover εκδοχή του ID.4.

Advertisement
Advertisement

Αποφασισμένη να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα είναι η VW. Αυτό θα το επιτύχει τόσο μέσω της μείωσης του κόστους κατασκευής των μπαταριών της, όσο και της διεύρυνσης της γκάμας της με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αιχμή του δόρατος συνιστά η οικογένεια ID., η οποία εγκαινιάστηκε με το μικρομεσαίο hatchback ID.3, ενώ στη συνέχεια έφτασε και το SUV, ID.4. Σύντομα, ωστόσο, θα προστεθεί στην γκάμα και ένα ακόμη μοντέλο, το οποίο θα ονομάζεται ID.5 και θα αποτελεί μια coupe-crossover εκδοχή του ΙD.4. Θα διατεθεί εντός του 2021 και θα αφορά αποκλειστικά την ευρωπαϊκή αγορά.

Επίσημες φωτογραφίες για την εμφάνιση του μοντέλου δεν έχουν δημοσιευθεί. Παρ΄όλα αυτά, οι διαφοροποιήσεις συγκριτικά με το ID.4 αναμένεται να είναι πραγματικά ελάχιστες, κάτι που επιβεβαιώνει και η ψηφιακά επεξεργασμένη «κατασκοπευτική» εικόνα μας.

Advertisement
Advertisement

Ένας προσεκτικός παρατηρητής, βέβαια, θα διακρίνει μια πιο απότομη κλίση της οροφής στο σημείο που βρίσκεται η πίσω κολώνα (C-pillar), στοιχείο που προσδίδει στο μοντέλο μια coupe προσωπικότητα.

Στον αντίποδα, δεν συναντάμε καμιά αλλαγή στο μπροστινό μέρος, μιας και έχουν διατηρηθεί τα ίδια φωτιστικά σώματα και ο ίδιος προφυλακτήρας. Εξακολουθούν να κυριαρχούν οι κομψές ρέουσες γραμμές, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε έναν εξίσου χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή (0,28 Cd) με του ID.4.

Το VW ID.4

Απαράλλαχτη αναμένεται να είναι και η καμπίνα η οποία «σκεπάζεται» από μια πανοραμική γυάλινη οροφή, ενώ στο κέντρο του ταμπλό θα είναι τοποθετημένη μια οθόνη αφής 10 ιντσών (προαιρετικά 12”).

Advertisement

Το ID.5 θα συνιστά το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της VW που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει αντίστοιχες προδιαγραφές με το ιD.4.

Αυτό σημαίνει πως στη βάση της γκάμας θα συναντάται μια πισωκίνητη έκδοση με ηλεκτροκινητήρα των 204 ίππων και μπαταρία 77 kWh που θα προσφέρει αυτονομία 500 χλμ. Στη συνέχεια η γκάμα θα διευρυνθεί με μια τετρακίνητη έκδοση, με έναν κινητήρα σε κάθε άξονα. Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή το μοντέλο βρίσκεται στο στάδιο δοκιμών, όντας ντυμένο με καμουφλάζ.

Advertisement

Εντός του 2021, τέλος, θα παρουσιαστεί και μια σπορτίφ εκδοχή του ID.4, με την ονομασία ID.4 GTX, η οποία θα «φορά» δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 306 ίππων.

Διαβάστε επίσης:
To ID.4 θα είναι το παγκόσμιο EV αυτοκίνητο της VW
VW Tiguan: Πιο ολοκληρωμένο από ποτέ
H μεγάλη γκάμα κινητήρων του VW T-Roc

 

Advertisement