Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η τελευταία Lamborghini Aventador (+video)

Ελλάδα 14:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η τελευταία Lamborghini Aventador (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η τελευταία Lamborghini Aventador (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Lamborghini αποχαιρετά την Aventador μέσω της ειδικής έκδοσης Ultimae. Πρόκειται για το ισχυρότερο αυτοκίνητο από τη Sant’Agata Bolognese μετά τη Sian.

Advertisement
Advertisement

«Επιθανάτιος ρόγχος» για την Aventador, με τη Lamborghini να παρουσιάζει μια νέα έκδοση, η οποία ρίχνει τους τίτλους τέλους στην 11ετή (από το 2011) ιστορία του εμβληματικού μοντέλου.

Οι… μετρημένες ώρες ζωής για την Aventador προδίδονται και από την ονομασία του limited edition μοντέλου. Ο λόγος για την “Ultimae” που στα λατινικά σημαίνει «τελευταία».

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα supercar-κολάζ στιγμών, δεδομένου ότι ενσωματώνει κάποια από τα κορυφαία στοιχεία τα οποία γιγάντωσαν τη φήμη της Aventador.

Advertisement
Advertisement

Πηγή τροφοδοσίας συνιστά ένας ατμοσφαιρικός V12 6,5 λίτρων ο οποίος έχει υποβληθεί σε επεμβάσεις ώστε να αποδίδει 780 PS  (8.500 σ.α.λ.) – 10 PS περισσότερα από την SVJ και μόλις 39 άλογα λιγότερα από την πανίσχυρη Sian – και 720 Nm ροπής.

Με βάρος μόλις 1.549 κιλά, η Aventador Ultimae απολαμβάνει μια εξαιρετική αναλογία κιλών ανά ίππο, γεγονός που λειτουργεί προς όφελος των επιδόσεων. Σύμφωνα με την εταιρεία από τη Sant’Agata Bolognese, το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 2,8 δλ., το 0-200 απαιτεί μόλις 8,7 δλ. και η τελική φτάνει τα 355 χλμ./ώρα.

Advertisement

Φιλοσοφικός πυρήνας πίσω από τη δημιουργία της Ultimae ήταν να «παντρέψει» την κομψή εμφάνιση της Aventador S με τον πιο εξαγριωμένο χαρακτήρα της SVJ, κάτι που φαίνεται πως πετυχαίνει.

Advertisement

Θα προσφέρεται τόσο σε έκδοση coupe όσο και roadster, με την κίνηση –όπως ήταν αναμενόμενο- να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς. Παράλληλα, ενσωματώνεται και σύστημα  τετραδιεύθυνσης, που απογειώνει τη δυναμική συμπεριφορά του supercar, μιας καθιστά δυνατό τον ακριβή έλεγχό του.

Σημειωτεόν ότι η Lamborghini επισημαίνει πως το μεγαλύτερο μέρος της ροπής θα στέλνεται στον πίσω άξονα, κάτι που θα της χαρίζει «σπορτίφ διάθεση αλλά και ασφαλείς υπερστροφικές τάσεις».

Το μοντέλο θα κάθεται σε σφυρήλατες 20άρες (εμπρός) και 21άρες (πίσω) ζάντες αλουμινίου, με carbon κεραμικά φρένα και ελαστικά Pirelli P Zero Corsa.

Advertisement

Η Lamborghini Aventador LP  780 -4 Ultimae, όπως είναι η πλήρης ονομασία της τελευταίας Aventador, θα παραχθεί σε 350 και 250 μονάδες, στις εκδόσεις coupe και roadster αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
50 χρόνια Countach: Ακόμα επηρεάζει τα μοντέλα της Lamborghini (+video)
Ένα Audi SQ7 εναλλακτικό της Lamborghini Urus
Η Lamborghini EV GT θα βασίζεται στην Porsche Taycan