Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lamborghini EV GT θα βασίζεται στην Porsche Taycan

Ελλάδα 17:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lamborghini EV GT θα βασίζεται στην Porsche Taycan

ΝΕΑ

Η Lamborghini EV GT θα βασίζεται στην Porsche Taycan

ΝΕΑ

Η Lamborghini σκοπεύευ να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αν και δεν είπε το πότε θα το κάνει ή τι είδους αυτοκίνητο θα είναι αυτό.

Advertisement
Advertisement

Το “πότε” δεν είναι τόσο σημαντικό για τους περισσότερους από εμάς, καθώς βιώνουμε μια διαφορετική ζωή οπότε μπορούμε να το αντέξουμε, αλλά το “τι” εξάπτει την περιέργεια μας.

Πρόκειται για το πρώτο EV από έναν κατασκευαστή supercars, το οποίο, πρέπει να παραδεχτείτε, πως είναι αναμφισβήτητα μια ελκυστική προοπτική αν και απροσδόκητη.

Η Lamborghini έχει τη φήμη να διατηρεί σε ένα υψηλό επίπεδο τα προϊόντα της, οπότε όποιο κι αν είναι το μοντέλο που θα υιοθετεί μπαταρία, θα πρέπει να είναι γρήγορο και επίσης θα πρέπει να δείχνει άκρως προκλητικό, ως είθισται.

Advertisement
Advertisement

Η σχεδιαστική απόδοση των ανθρώπων του carwow αποκαλύπτει εδώ την αμιγώς ηλεκτρική Lamborghini EV GT, δηλαδή ένα τετράθυρο sedan το οποίο εκ πρώτης όψεως μοιάζει να έχει μέλλον.

Υπάρχουν δύο λόγοι γι’ αυτό: πρώτον, δεν θα υπάρχει η ανάλογη πίεση από κανέναν. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ένα sedan της Lamborghini επειδή οι Ιταλοί δεν έφτιαξαν ποτέ κάτι αντίστοιχο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία εισέρχεται με αυτό τον τρόπο σε νέες κατηγορίες οχημάτων, και έτσι προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία επιλογών σε ένα ευρύτερο κοινό.

Advertisement

Ο δεύτερος λόγος είναι το γεγονός ότι ο Όμιλος Volkswagen διαθέτει ήδη την πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE), το πλαίσιο στο οποίο η Porsche δημιούργησε την Taycan αλλά και η Audi το e-tron GT.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ιταλοί θα έπρεπε να φτιάξουν μόνο ένα αμάξωμα, ένα εσωτερικό, και να βρουν τον τρόπο να το κάνουν ακόμη ταχύτερο από τα “αδέλφια” του.

Advertisement

Η Porsche φημολογείται πως ετοιμάζει την απάντηση στα τρία ηλεκτρικά μοτέρ της Tesla, του πανίσχυρου Model S Plaid Plus, οπότε ίσως η Lambo να μοιραστεί τη διάταξη των τριών κινητήρων με την επόμενη Taycan.

Ή ίσως οι επικεφαλής του ομίλου VW να αποφασίσουν να αναθέσουν στη Lambo τον αντίπαλο της Tesla. Ή, ακόμα καλύτερα, να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα και να δώσουν στους Ιταλούς τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, κάνοντας τον ανταγωνισμό ακόμη πιο σκληρό.

Advertisement

Ωστόσο, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η ηλεκτρική Lamborghini δεν θα μοιάζει με αυτή την απόδοση. Ίσως είναι περισσότερο ελπίδα παρά γνώση.

Με ότι κι αν μοιάζει, ένα πράγμα είναι σίγουρο: το γεγονός ότι η Lamborghini θα μπει στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης και θα το κάνει σίγουρα με ένα πολύ συναρπαστικό τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πωλείται η Lamborghini;
H Lamborghini Aventador SVJ στην Αθήνα
Επίσημο: Πράσινο φως για την ηλεκτρική Lamborghini