Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το plug-in υβριδικό Hyundai Tucson

Ελλάδα 12:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για το plug-in υβριδικό Hyundai Tucson

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το plug-in υβριδικό Hyundai Tucson

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το μεσαίο SUV της νοτιοκορεατικής εταιρείας… μπαίνει στην πρίζα, διακρινόμενο για τις ισχυρές του επιδόσεις και τη διατήρηση της ευρυχωρίας του.

Advertisement
Advertisement

Μια ολοκληρωμένη γκάμα υβριδικών κινητήριων συνόλων διαθέτει πλέον το νέο Hyundai Tucson, το οποίο μόλις λίγη ώρα πριν αποκαλύφτηκε και στην plugin υβριδική εκδοχή του.

Για την κίνηση της PHEV έκδοσης  φροντίζει ένας βενζινοκινητήρας των 1,6 λίτρων TGDi Smartstream (150 ps) ο οποίος πλαισιώνεται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 90 ps. Η συνδυαστική απόδοση των δύο μονάδων αντιστοιχεί σε 265 ίππους, ενώ η ροπή αποτυπώνεται σε 350 Nm. Για τη μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς μεριμνά ένα αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων (6AT).

Οι υπόλοιπες εκδόσεις του νέου Tucson παρουσιάζονται εδώ

Advertisement
Advertisement

Μέλος του κινητήριου συνόλου συνιστά και μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,8 kWh, η οποία χαρίζει στο plug-in υβριδικό Tucson ηλεκτρική αυτονομία της τάξεως των 50 χλμ. Παράλληλα, είναι τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα των πίσω επιβατών, διάταξη που δεν επηρεάζει την ευρυχωρία του SUV.

Σημειώνεται πως κάτω από τη θύρα του πορτ παγκάζ κρύβονται 558 λίτρα (1,737 λτ. με αναδίπλωση πίσω καθισμάτων), ενώ οι πίσω επιβάτες έχουν διαθέσιμα για τα πόδια τους  955mm.

Advertisement

Το αυτοκίνητο της νοτιοκορεατικής εταιρείας διατίθεται με φορτιστή 7,2 kW, ενώ μπορεί να ανεφοδιαστεί με ηλεκτρική ενέργεια, είτε μέσω ενός δημόσιου σταθμού φόρτισης είτε στο σπίτι μέσω Wallbox.

Το Tucson PHEV ενσωματώνει ενεργή γρίλια στη μάσκα (Active Air Flap), η οποία προσαρμόζει τις εισροές αέρα στον κινητήρα ανάλογα με την ταχύτητα, καθώς και τη θερμοκρασία του μοτέρ. Η εν λόγω λειτουργία αποβλέπει τη μείωση της οπισθέλκουσας, καθώς και τη βελτίωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Advertisement

Επιπροσθέτως, το μοντέλο εξοπλίζεται με την τεχνολογία τετρακίνησης HTRAC, καθώς και το σύστημα επιλογής… εδάφους (Terrain mode). Το πρώτο επιτρέπει στην κατανομή της ροπής σε μπροστινό και πίσω άξονα ανάλογα με την εκάστοτε πρόσφυση, ενώ το Terrain mode βελτιστοποιεί την ισχύ, την παρεχόμενη ροπή και την ένταση του φρεναρίσματος, ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες.

Σημειώνεται πως η plugin Υβριδική εκδοχή του Hyundai Tucson θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη την άνοιξη του 2021.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Δοκιμή: Hyundai i20 1.2 84 ps

Μέσα στο 2021 το αγωνιστικό Hyundai i20 N Rally 2

Αποκάλυψη για το Hyundai i20 N με 204 PS