Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το Hyundai i20 N με 204 PS

Ελλάδα 21:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το Hyundai i20 N με 204 PS

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το Hyundai i20 N με 204 PS

ΝΕΑ

Το i20 στην έκδοση «N» είναι το μεγάλο νέο της Hyundai για να «χτυπήσει» τα γρήγορα μικρά hatchback και να μπει στην καρδιά των «ανήσυχων» οδηγών κάθε ηλικίας.

Advertisement
Advertisement

Θα τοποθετηθεί προφανώς κάτω από το πραγματικά ξεχωριστό για πολλούς λόγους i30 N στη γκάμα της Hyundai.

Tο i20 N θα είναι άμεσα ανταγωνιστικό προς το Ford Fiesta ST και έχει στοιχεία που παραπέμπουν στο i20 Coupe WRC αγωνιστικό. Η ισχύς του i20 N προκύπτει από έναν κινητήρα GDi turbo 1,6 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Η απόδοση του κινητήρα είναι 204 PS με 28,0 kgm ροπής και καθώς το i20 N ζυγίζει μόνο 1.190 κιλά (όσα και το αγωνιστικό i20 Coupe WRC), μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,7 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα είναι 230 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai λέει ότι ο κινητήρας του i20 N εμφανίζει τη μέγιστη τιμή της ροπής του σταθερά από τις 1.750 έως τις 4.500 σ.α.λ. και την μέγιστη τιμή της ισχύος –και πάλι σταθερά- από μεταξύ 5.500 και 6.000 σ.α.λ. Αυτό το ευρύ φάσμα στο οποίο οι κορυφαίες τιμές είναι διαθέσιμες, κάνει την επιτάχυνση του μικρού μοντέλου της Hyundai να φαίνεται πολύ εντυπωσιακή. Θυμίζουμε πως ο κινητήρας εμφανίζεται και σε άλλα μοντέλα της Hyundai, αλλά ειδικά για το i20 N, έχει αναβαθμιστεί με ένα turbo που χρησιμοποιείται μόνο σε αυτή εδώ την εφαρμογή, ενώ έχει και ειδικά σχεδιασμένο intercooler. Από τα τεχνολογικά highlights του κινητήρα, ξεχωρίζει τόσο ο άμεσος ψεκασμός του καυσίμου, όσο και ο διαρκώς μεταβαλλόμενος χρονισμός των βαλβίδων (CVVD).

Η ισχύς καταλήγει στους εμπρός τροχούς και οι αγοραστές μπορούν να εξοπλίσουν το μοντέλο με το με το «N Corner Carving Differential» που είναι ένα καλό μηχανικό μπλοκέ διαφορικό. Όπως και στο i30 N, έτσι και εδώ βρίσκουμε κάποια προγράμματα οδήγησης τα οποία επηρεάζουν την απόδοση του κινητήρα ανάλογα. Τα Normal, Eco, Sport, N και N Custom είναι τα προγράμματα οδήγησης που μπορεί να επιλέξει ο οδηγός. Στη λειτουργία N Custom, ο ιδιοκτήτης μπορεί να συνδυάσει στοιχεία από όλα τα προγράμματα για να έχει το δικό του πρόγραμμα οδήγησης προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του. Η Hyundai έχει ενισχύσει το πλαίσιο σε 12 σημεία, ενώ η ανάρτηση περιλαμβάνει επίσης ενισχυμένους μπροστινούς θόλους και αρθρώσεις με ξεχωριστή γεωμετρία. Νέα παχύτερη αντιστρεπτική έχει επιλεγεί για το i20 N, καθώς επίσης και διαφορετικά ελατήρια και αμορτισέρ για να ανταπεξέρχεται στις αυξημένες απαιτήσεις της sport οδήγησης, ενώ έχουν τοποθετηθεί και μεγαλύτερα φρένα.

Advertisement

Όλα τα i20 N διαθέτουν το Hyundai SmartSense Advanced Drivers Assistance System. Πρόκειται για μια «ομπρέλα» συστημάτων ασφαλείας, που περιλαμβάνει ότι μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα σύγχρονο hot hatch για την ασφάλεια των μετακινήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν το i20 N σε έξι χρώματα που θα μπορούν να τα συνδυάσουν με μαύρο ουρανό. Οι τροχοί της έκδοσης είναι 18 ιντσών με ματ γκρι φινίρισμα, που ταιριάζουν με την πίσω αεροτομή. Το Hyundai i20 N θα είναι διαθέσιμο σε όλη την Ευρώπη από την άνοιξη του 2021.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Mε 120 ίππους το νέο Hyundai i20 N Line 

Advertisement

Mε οφέλη 5 ετών κάθε νέο αυτοκίνητο της Hyundai

Hyundai: Επένδυση στο υδρογόνο (VIDEO)