Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ανανεώνεται η γκάμα του Polo

Ελλάδα 14:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανεώνεται η γκάμα του Polo

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ανανεώνεται η γκάμα του Polo

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στα τέλη Ιανουαρίου η Volkswagen είχε δημοσιοποιήσει τις αλλαγές στο σουπερμίνι της, που περιλαμβάνουν τη σχεδίαση, τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας και τους κινητήρες. Τώρα ο κατασκευαστής μας δίνει περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες για όλη την ανανεωμένη γκάμα του Polo, λίγες ημέρες πριν κάνει πρεμιέρα στη Γενεύη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Για πρώτη φορά η έκδοση BlueMotion έρχεται με βενζινοκινητήρα και συγκεκριμένα τον 1.0 TSI. Το τρικύλινδρο σύνολο αποδίδει 95 PS και επιτυγχάνει μέση κατανάλωση 4,1 lt/100 km (94 g/km). To Polo TDI BlueMotion με 75 PS καταναλώνει 3,1 lt/100 km (82 g/km), επιτρέποντας στη Volkswagen να το χαρακτηρίζει ως το πιο οικονομικό 5θέσιο αυτοκίνητο diesel στον κόσμο. Θεωρητικά, η αυτονομία του μπορεί να αγγίξει τα 1.400 km! Οι εκδόσεις BlueMotion φέρουν ειδικά σχεδιασμένο χώρο κάτω από το πάτωμα, αλλαγές στη γρίλια, αεροδυναμικά βοηθήματα, ειδικά σχεδιασμένες ζάντες και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης.

Σε κάτι πιο… άγριο τώρα, το Polo BlueGT είναι πιο ισχυρό καθώς ο 1.4 TSI ανεβαίνει από τα 140 στα 150 PS. Το σύστημα διαχείρισης των κυλίνδρων ACT απενεργοποιεί το δεύτερο και τρίτο κύλινδρο στις χαμηλές και μεσαίες στροφές (μεταξύ 1.250 και 4.000 rpm), συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση καυσίμου (4,7 lt/100 km με το 7τάχυτο DSG και 4,8 lt/100 km με το 6τάχυτο μηχανικό). Η τελική ταχύτητα αυξάνεται κατά 10 km/h, φθάνοντας πλέον τα 220 km/h.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα ανανεώνεται η off-road έκδοση, το CrossPolo, τα επίπεδα εξοπλισμού Comfortline και Highline μπορούν να αναβαθμιστούν με το πακέτο R-Line, ενώ διατίθεται και νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής στα πρότυπα των smartphones.