Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτά είναι τα 5+1 SUV πύραυλοι που κυκλοφορούν στην Αθήνα

Ελλάδα 14:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά είναι τα 5+1 SUV πύραυλοι που κυκλοφορούν στην Αθήνα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτά είναι τα 5+1 SUV πύραυλοι που κυκλοφορούν στην Αθήνα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Για τους περισσότερους, τα SUV είναι μόνο ευρύχωρα, άνετα και ταξιδιάρικα αυτοκίνητα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά που προσφέρουν συγκινήσεις ανάλογες με ενός supercar.

Advertisement
Advertisement

Εάν επιθυμείτε το SUV σας να είναι ένας άνετος, ευρύχωρος και επιβλητικός πύραυλος με τροχούς, τότε υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές. Φτάνει να έχετε τα ιδανικά επίπεδα… ανησυχίας και οδηγικής ικανότητας και φυσικά την οικονομική δυνατότητα να το αγοράσετε.

Τα τελευταία 10-15 χρόνια περίπου, τα SUV είναι η δημοφιλέστερη κατηγορία αυτοκινήτου στην ευρωπαϊκή αγορά. Το επιλέγουν κυρίως άνθρωποι με βλέψεις για μεγάλα ταξίδια, οικογενειάρχες και απλοί καθημερινοί πολίτες που θέλουν το «όλα σε ένα».

Αυτοί που είναι πιο ατίθασοι και επιθυμούν επιδόσεις, συνήθως πάνε σε άλλη κατηγορία τύπου hatchback ή σπορ-σεντάν. Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι που τα θέλουν… όλα!

Advertisement
Advertisement

Για αυτούς, το newsauto παρουσιάζει τα 5+1 SUV που επιταχύνουν σαν supercars και έχουν τα 0-100 χλμ./ώρα χαλαρά κάτω από τα 4 δευτερόλεπτα!

Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid

Το λανσάρισμα της Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid το καλοκαίρι του 2023 έφερε στη «ζωή» την ισχυρότερη Cayenne που έχουμε δει ποτέ.

Advertisement

Με 740 συνδυαστικούς ίππους και 950 Nm ροπής, που προέρχονται από τον twin-turbo V8 των 4,0 λίτρων και τον ηλεκτροκινητήρα της, η Cayenne Turbo E-Hybrid μπήκε στην κλειστή κατηγορία των σούπερ SUV.

Η δυναμική της αποδεικνύεται στο γεγονός ότι ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα!

Advertisement

Με βάρος στους 2,6 τόνους, η Cayenne βρίσκεται στην τελευταία θέση της λίστας ως αυτή με τη μικρότερη επιτάχυνση από στάση ανάμεσα στα «θηρία».

Ferrari Purosangue

Για πάνω από 10 χρόνια, η Ferrari βρισκόταν σε άρνηση και στεκόταν σθεναρά απέναντι στη σωρεία παραγωγής SUV. Μάλιστα, ήταν η μόνη διακεκριμένη μάρκα σπορ αυτοκινήτων που δεν είχε ακόμα ένα SUV στη γκάμα της.

Advertisement

Αυτό άλλαξε τον Σεπτέμβριο του 2022, που η αυτοκινητοβιομηχανία του Μαρανέλο παρουσίασε την αιχμηρή Ferrari Purosangue.

Οι Ιταλοί αρνούνται μέχρι τώρα να την πουν SUV, αλλά είναι 5θυρη, το αμάξωμα έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος και είναι τετρακίνητη. Όλα είναι χαρακτηριστικά που προδίδουν τη φύση της.

Η Purosangue έχει έναν V12 των 6,5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα με τη συνδυαστική ισχύς να φτάνει τους 725 ίππους και τα 716 Nm ροπής. Παρότι τα νούμερα υστερούν συγκριτικά με την Cayenne, το ιταλικό SUV ολοκληρώνει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα.

Πιθανολογούμε ότι τα 600 λιγότερα κιλά που ζυγίζει η Ferrari από το αντίστοιχο μοντέλο της Porsche παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο για αυτό το αποτέλεσμα.

Aston Martin DBX707

Η Aston Martin ήταν και εκείνη μία από τις τελευταίες αυτοκινητοβιομηχανίες σπορ μοντέλων που άργησε να προσθέσει στη γκάμα της ένα SUV.

Το 2022, η βρετανική μάρκα παρουσίασε την DBX707, μία έκδοση της DBX με προσανατολισμό τις ακόμα υψηλότερες επιδόσεις.

Στην 707, η Aston Martin τοποθέτησε μία βελτιωμένη έκδοση του twin-turbo V8 των 4,0 λίτρων ο οποίος μπορούσε πλέον να αποδίδει 707 ίππους και 900 Nm ροπής.

Με αυτή τη σημαντική βελτίωση, η Aston Martin DBX707 κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,1 δευτερόλεπτα, μόλις ένα δέκατο ταχύτερα από την Purosangue.

Lamborghini Urus Performante

Το κόνσεπτ για ένα μελλοντικό SUV παρουσιάστηκε από τη Lamborghini το 2012 και πέντε χρόνια αργότερα η Urus έγινε μοντέλο παραγωγής. Από τότε μέχρι και σήμερα, θεωρείται δικαίως ένα από τα πιο πολυτελή και συνάμα ταχύτερα SUV.

Η Lamborghini δημιούργησε την έκδοση Performante, ώστε να κάνει την Urus ακόμα πιο ισχυρή και το πέτυχε. Η Urus Performante έχει κάτω από το καπό έναν twin-turbo V8 των 4,0 λίτρων με απόδοση 666 ίππους όπως και οι άλλες εκδόσεις. Η κύρια διαφορά με την απλή και την S, είναι στην υψηλή της αεροδυναμική.

Το ιταλικό SUV μπορεί να ολοκληρώσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3 δευτερόλεπτα ακριβώς, γεγονός που την κάνει με διαφορά το ταχύτερο SUV της παγκόσμιας αγοράς με μόνο θερμικό κινητήρα.

Tesla Model X Plaid

Στην κορυφή της λίστας με τις μεγαλύτερες επιταχύνσεις στην κατηγορία των SUV, δε θα μπορούσε να μη βρίσκεται ένα ηλεκτρικό. Συγκεκριμένα, είναι το Tesla Model X Plaid.

Το Model X λανσαρίστηκε το 2015 και έκτοτε έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η έκδοση Plaid είναι φυσικά η ισχυρότερη με την οποία μπορεί κανείς να αποκτήσει το SUV της Tesla.

Με τρεις ηλεκτροκινητήρες, δύο στον πίσω άξονα και έναν στον μπροστά, το Model X Plaid αποδίδει 1.020 ίππους και 1.019 Nm ροπής!

Με αυτά τα χαρακτηριστικά που το κάνουν… ρουκέτα, το αμερικανικό SUV ολοκληρώνει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα!

Δεν είναι σε καμία περίπτωση το πιο πολυτελές και premium της λίστας. Ωστόσο, είναι το πιο φθηνό και φυσικά αυτό με την –με διαφορά- μεγαλύτερη επιτάχυνση! Κάτι είναι και αυτό…

Maserati Levante Trofeo V8

Στον κόσμο των πολυτελών SUV, η Maserati Levante στέκεται ως ένα από τα πιο διακεκριμένα οχήματα, συνδυάζοντας αρμονικά την ιταλική κομψότητα με ασύγκριτες επιδόσεις. Η γρήγορη έκδοση της Levante, ιδιαίτερα, αντιπροσωπεύει την κορύφωση της μηχανολογικής καινοτομίας της Maserati. Εξοπλισμένη με έναν V8 κινητήρα, που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Ferrari. Η απόκριση του κινητήρα είναι άμεση, με τον ήχο της εξάτμισης να υπόσχεται καρδιοχτύπια σε κάθε πάτημα του γκαζιού.

  • Κινητήρας: 3.8 λίτρων V8, διπλού turbo, αναπτυγμένος σε συνεργασία με τη Ferrari.
  • Ισχύς: 580 ίπποι (HP) / 433 kW.
  • Μέγιστη Ροπή: 730 Nm.
  • Επιτάχυνση 0-100 km/h: Κάτω από 4 δευτερόλεπτα.
  • Τελική Ταχύτητα: + 290 km/h.
  • Σύστημα Κίνησης: Q4 ολικής κίνησης με δυναμική κατανομή της ροπής.
  • Σύστημα Ανάρτησης: Air suspension με δυνατότητα προσαρμογής σε διάφορες συνθήκες οδήγησης.
  • Μετάδοση: 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να αγοράσεις Purosangue πρέπει να έχεις ήδη άλλες δύο Ferrari
Γέμισε ο κόσμος Lamborghini!
H Tesla συνεχίζει τις εκπτώσεις